11 יוני 2009

לחם תירס - פחמימות מלאות


להלן הצעה למאפה טעים. אני אופה את הכמות ב-9 קעריות מאפינס והדיאטנית שלי חישבה שבכל אחת יש פחמימה. לפעמים אני אופה בתבנית ארוכה ובכל פרוסה יש כשליש כמות. מאד טעים לדעתם של בני משפחתי. כדי להמתיק יותר, אני מוסיפה לקערת הנוזלים טיפות סוכרה דיאט וזה יוצא מאד משובח וטעים. בכל מקרה זה פחמימה מלאה ולא הרבה פחמימות בכל מנה.

מצרכים:
חצי כוס קמח תירס
חצי כוס קמח מלא
1 כף אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס חלב
רבע כוס שמן זית
2 ביצים

אופן ההכנה:
מערבבים בכלי את כל החומרים היבשים (אפשר להוסיף אבקת סוכרהלוז)
מערבבים בכלי אחר את כל החומרים הרטובים (אפשר להוסיף טיפות סוכרלוז)
עושים בור באמצע החומרים היבשים ושופכים לתוכו את הנוזלים. מערבבים קלות עם מזלג או מקצפת ידנית. חשוב לא לערבב בשלב זה עם כף רגילה ולערבב מעט גם אם נשארים גושים הם נמסים באפיה.
לשפוך לתבנית האפיה או לתבניות מאפינס
לאפות בחום נמוך (180) כ-30 דקות נמוך בתנור.

להזכירכם, ניתן להרשם לקבלת עידכוני הבלוג במייל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה