09 יוני 2009

טיפים לאינדקס גליקמי



את הטיפים הנ"ל קראתי במאמר מתוך העיתון של האגודה לסוכרת נעורים (JDRF). הוא הועתק מהמאמר שכתבה הדיאטנית ענת טימין מהמרכז לסוכרת, גפן מדיקל.

מספר טיפים לאינדקס גליקמי של פחמימות שונות:
1. ככל שהפסטה שטוחה יותר, רחבה יותר וקשה יותר (זמן בישול קצר) כך האינדקס הגליקמי שלה יורד
2. בגט צרפתי הוא הלחם בעל האינדקס הגליקמי הגבוה בין הלחמים, ולכן מומלץ להימנע מאכילתו.לחמים בעלי אינדקס גליקמי נמוך הם אלה מקמח מלא (מיוצר מזרעים עפ הקליפה), לחם שעורה עם גרעינים שלמים, לחם שיפון או פומפורניקל
3. אין אורז בעל אינדקס גליקמי נמוך! לאורז לבן כגון אורז יסמין, ערך גליקמי גבוה, אורז חום, אורז פראי ואורז בסמטי בעלי אינדקס גליקמי בינוני
4. יש להעדיף כ"נישנוש" או כקינוח אגוזים, גרעינים, יוגורט או עוגת ספוג במקום סוכריות, פופקורן, כעכים וביסקוויטים שלהם אינדקס גליקמי גבוה
5. לרוב הפירות אינדקס גליקמי נמוך: תפוחים, משמשים מיובשים, דובדבנים, פירות הדר, אפרסקים, אגסים, ועוד. באבטיח ותמרים, העשירים בגלוקוז, האינדקס הגליקמי גבוה
6.כמות הפחמימות בירקות קטנהבדרך כלל. הירקות עשירים בסיבים ולכן הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך. יוצאי הדופן בעלי אינדקס גליקמי גבוה: גזר לבן, סלק, דלעת ולפת

חשוב לזכור: כדי לבנות תזונה נבונה, יש להקפיד לא רק על סוג המזון אלא גם על כמויות הצריכה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה