25 יוני 2009

פילפלים ממולאים דלי פחמימות


כשאני משתמשת באורז מלא, אני משתמשת הרבה בירקות מרוסקים,

כדי להקטין את כמות הפחמימות מבלי להקטין את הכמות הנאכלת ואת תחושת השובע.
הפעם אתן מתכון לירקות ממולאים. סוג הירק הממולא יכול להשתנות בהתאם לעונה, מנהגים, טעמים וכדומה.
מאחר ואני משתמשת בפילפלים, אכתוב את המתכון עבור פילפלים ממולאים. השימוש בבשר הודו נועד כדי להקטין את כמות השומנים מהחיי לאלו הסובלים משומנים גבוהים בדם וכן לחסוך בקלוריות לאלו הזקוקים לכך. כמובן שניתן לעשות את המתכון עם בשר בקר .
טעמם של הירקות והאורז המלא אינו מורגש בגלל הבישול הארוך עם הבשר והרוטב.

מצרכים:
- חצי כוס אורז בסמטי מלא
- חצי קילו בשר אדוםטחון או הודו אדום טחון
- בצל
- 2 גזרים
- 3 קישואים
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- פטרוזיליה קצוצה
- עלי סלרי קצוצים
- מלח + פלפל
- 1 כף שמן
- כוס מים
- ירק למילוי: 12 פילפלים קטנים ירוקים בהירים או אדומים או כתומים או צהובים . ניתן להישתמש בכל הצבעים. אם משתמשים בכל הצבעים, אין סיר יפה מזה להגשה.


אופן ההכנה:
1. לקצץ את הבצל ולאדותו בשמן עד שישחים
2. להוסיף את ההודו או הבשר הטחון תוך כדי פרור הגושים
3. להוסיף את האורז המלא + כוס מים ולבשל יחד כעשרים דקות. אם האורז "שותה" את כל המים, להוסיף מים.
4. לרסק את הגזרים והקישואים בפומפיה גסה.
5. להוסיף את הגזרים והקישואים המרוסקים לתערובת האורז והבשר
6. להוסיף קופסה אחת של רסק עגבניות, פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים וכן מלח ופילפל לפי הטעם.
7. לשטוף את הפילפלים ולחתוך את החלק העליון. ולהפריד את חתיכות העליונות של הפילפלים החתוכים מהגיבעול והגרעינים. לשמור את חתיכות הפלפלים שנישארו.
8. בתוף סיר גדול ושטוח לסדר את הפילפלים הרייקים כשהפתח כלפי מעלה.
9. למלא את הפילפלים בתערובת.
10. לשים בסיר מים עד חצי גובה הפילפלים.
11. להוסיף מלח ופילפל לפי הטעם וכן קופסה אחת של רסק עגבניות. אם נשאר מהתערובת, אפשר לשים בסיר בין הפילפלים וכן את חתיכות הפילפלים ששמרנו.
12. להרתיח את הסיר ובעזרת כף לשפוך רוטב על הפילפלים.
13. לכסות את הסיר ומידי רבע שעה לשפוך כף רוטב על כ"א מהפילפלים. להמשיך לבשל כשעתיים - עד שהאורז התרכך וספג את הטעמים.

הערה: אני מכינה את הפלפלים ללא בשר כדי שיתאימו לכל בני המשפחה. בכל מקרה טעים מאד.

חישוב כמות הפחמימות:
3 כפות אורז = מנה פחמימה = 15 גרם פחמימות.

אם מכינים את המילוי רק מאורז:
3 כפות מילוי = מנה פחמימה

אם מכינים את המילוי עם בשר:
6 כפות אורז = מנה פחמימה


אם מכינים את המילוי עם אורז ועדשים:3 כפות מילוי = מנה פחמימה

רוצה עוד מתכונים טעימים שעברו התאמה לבעיות סוכר?

חוברת המתכונים הניתנת להורדה בחינם מכילה
מתכוניחם המותאמים לסוכרתיים כולל חישוב הפחמימות במתכון ובמנה 

להורדת חוברת המתכונים החינמית, יש ללחוץ כאן.

בתאבון 
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה