24 יוני 2009

מתכון להכנת אורז מלא

רבות כתבתי על חשיבות הפחמימות המלאות אך לא תמיד זה טעים לאוכלן. מישהי אמרה לי שאורז מלא מבושל מזכיר לה עיסת בטון. יש לי מתכון מצוין שלמדתי פעם באחת מתוכניות הטלויזיה וכמובן שעצלנית כמוני פישטה אותו:

מצרכים:
- כוס אורז מלא עגול
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- בצל
- מלח, פילפל
- כף שמן

הוראות הכנה:
1. לשים את האורז בסיר עם הרבה מים ולבשל עד שנעשה רך. לסנן במסננת.
2. לאדות את הבצל + כף שמן. רצוי במחבת טפלון כדי להמעיט בשמן. להעביר לקערית
3. לרסק בפומפיה גסה את הגזר והקישואים. להוסיף למחבת המשומנת קלות מאידוי הבצל. לאדורת כ-10 דקות עד שהגזר מתרכך מעט.
4. להוסיף למחבת את האורז המסונן, את הבצל המאודה ומלח ופלפל לפי הטעם. לערבב הכל ביחד.

ניתן להוסיף גם פיטריות, ברוקולי וגמבה צבעונית.
במקום חצי כוס אורז למנת פחמימה אפשר לאכול שלושת רבעי כוס אורז כמנת פחמימה בגלל ריבוי הירקות. ככל שמגדילים את כמות הירקות אפשר להגשיל את הכמות לפחמימה.

אני מכינה את אותו המתכון עם כוסמת, חיטה ואפילו קינואה.

בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה