בפוסטים הקודמים דיברתי על בית בריא ועל העובדה שהוא מלווה את כל הסוכרתיים שבאמת הפנימו את מצבם ולא חיים בהכחשה. מצרפת מתכון לקציצות עוף שקיבלתי מאמא של ילד סוכרתי ושפירסמה אותו אודטה דנין. להגדרתה של האם, זהו מתכון מנצח. לא שמים שמן במחבת ואין ריח של טיגון ואין לכלוך. טעים להפליא.
חומרים:
- 500 גרם חזה עוף או בשר טחון
- 200 גרם בצל לבן (אחד גדול)
- 100 גרם לחם מורטב (130 גרם כשהוא רטוב)
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 ביצה
- 3 שיני שום או כפית שום קפוא
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית זרעי קימל שלמים (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מכניסים למעבד המזון את כל החומרים
- טוחנים הכל במשך 3 דקות (עם טיימר)
- מחכים רבע שעה שיתייצב.
- מלהיטים מחבת טפלון ואחר כך מנמיכים את האש למינימום.
- יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בצפיפות ואחר כמה דקות הופכים לצד השני.
בתאבון
חומרים:
- 500 גרם חזה עוף או בשר טחון
- 200 גרם בצל לבן (אחד גדול)
- 100 גרם לחם מורטב (130 גרם כשהוא רטוב)
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 ביצה
- 3 שיני שום או כפית שום קפוא
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית זרעי קימל שלמים (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מכניסים למעבד המזון את כל החומרים
- טוחנים הכל במשך 3 דקות (עם טיימר)
- מחכים רבע שעה שיתייצב.
- מלהיטים מחבת טפלון ואחר כך מנמיכים את האש למינימום.
- יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בצפיפות ואחר כמה דקות הופכים לצד השני.
בתאבון
אז אפשר לאפות אותן. למה לטגן?
השבמחק