23 אוגוסט 2009

עומס גליקמי


כבר כתבתי מספר פוסטים על אינדקס גליקמי וחשיבותו.
הפעם ברצוני להזכיר מושג חדש הנקרא עומס גליקמי שעד עתה התיחסתי אליו בצורה עקיפה.

תמיד כשאני כותבת על אינדקס גליקמי אני מוסיפה הערה: 
זיכרו שמדובר באיכות ולא בכמות.

העומס הגליקמי מתיחס להערה זאת בדיוק. הוא לוקח בחשבון את כמות הפחמימות ומכפיל אותה באינדקס גליקמי לחלק ל-100. כלומר, משקלו של האינדקס הגליקמי קטן לעומת כמות הפחמימות. חשוב ליזכור שאינדקס גליקמי משפר את תחושת השובע ומפחית את הסיכוי להיפוגליקמיה כתוצאה מרגישות לאינסולין, אך חשוב גם להתיחס לכמות. זה לא שמותר לאכול רק כוס של אורז לבן וצלחת מרק מלאה באורז חום. הדבר נכון בעיקר לאלו שמחשבים כמה אינסולין קצרצר טווח להזריק או אם הלבלב שלהם מפריש מעט אינסולין ולכן צריך יש לאכול בהתאם לכמות אותה הוא מסוגל להפריש.

לכן, המשיכו לספור פחמימות אם יש צורך בכך, ובכל מקרה אל תפריזו בכמותם בארוחה אחת. בנוסף, המשיכו להעדיף את הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הנמוך או הבינוני.

איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה