11 יוני 2013

לביבות: פחמימה מלאה, טבעוניות, ללא גלוטן

היום הכנתי לביבות שעונות כמעט על כל דרישה אפשרית:
טעימות, ללא גלוטן, בריאות, פחמימות בריאות, קלות להכנה  והעיקר טעימות מאד.

פעם הייתי מכינה את הלביבות עם שיבולת שועל במקום קמח.
הבעיה היתה שהן היו מתפוררות ושקות להכנה הרבה יותר.
ההכנה של המתכון הנוכחי מאש פשוט.

חומרים:
- כוס שעושית מש (אפשר גם עדשים או שילוב עם עדשים)
- חצי כוס קמח אורז מלא - או כל קמח ללא גלוטן אחר
- בצל קצוץ
- 2 שיני שום 
- 4 כפות שמן
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- חצי כפית כמון
- רבע כוס שמן

אופן ההכנה:
1. להשרות את שעועית המש יום במים
2. לבשל כרבע שעה במים רותחים
3. לאדות במחבת את הבצל הקצוץ ו-4 כפות שמן
4. לשים בקערה את השעועית, הבל והשום
5. למעוך הכל בבלנדר יד
6. להוסיף את הקמח והתבלינים
7. לערבב היטב
8. לחמם את רבע כוס השמן במחבת
9. כל כף יוצרת לביבה (לא לביבות גדולות)

כל התערובת יוצרת כ-12 לביבות.

3 לביבות שקולות למנה פחמימה (15 גרם - פרוסה לחם)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה