30 ינואר 2013

רגישות לגלוטן - הדרך הבטוחה והמהירה לאבחון

רוצים לדעת האם אתם רגישים לגלוטן?
השאלה הנשאלת היא למה אתם שואלים?

האם אתם מרגישים עיפות וחולשה?
ירידה בכמות הברזל למרות שנטילת ברזל לא עוזרת?
שילשולים שתוקפים אותכם לאחרונה אחרי האוכל?
הבטן נפוחה?
בחילות?
או שהילד לא מתפתח?

אם הסימפטמים חיצוניים ומציקים, הדרך הפשוטה והמהירה ביותר לאיבחון הוא להפסיק לאכול דגנים למשך שבוע.

אם אין לכם את הסימנים ויש צליאק במשפחה ואתם רוצים לבדוק גם כן, בקשו מהרופא לעשות בדיקת דם שתקבע האם צריך להמשיך לבדוק עוד.

אני חשתי חולשה ובעיות ברזל יותר משנה ולא הבנתי למה. גם הרופאים לא חשדו בזה למרות שיש לי סוכרת סוג 1.
לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם והתוצאה הייתה בסדר.
למרות זאת, החלטתי להפסיק לאכול גלוטן והתוצאה היתה מדהימה.
החולשה והתשישות חלפו והברזל החל להיספג.

מה אני אומרת?

מאד פשוט לבדוק את זה לבד ואפילו אפשר למצוא מקרים שהבדיקות לא מוצאות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה