לא מזמן השתתפתי בקבוצה בפייסבוק: ללא גלוטן ללא סוכר,.
מסתבר שרוב המשתתפים הפעילים בחרו בדרך זו כשיטה לדיאטה (מכון אברהמסון) או דרך חיים (המנעות מסוכר וגלוטן למען הבריאות).
היה מאד בולט כי לא הפריע להם להשתמש בדברים כגון אבקת אפיה או פירות מיובשים למרות שכתבתי להם שלפי מה שקראתי יש בזבה גלוטן.
סיפרתי להם את סיפורי על הפיצוחים וכתבו לי שיתכן ואני רגישה לבוטנים (מה שאינו נכון כי בוטנים טבעיים לא עושים לי את זה).
במאמר שהתפרסם ב-YNET אפילו מספרים על חוסר המודעות שבמסעדות בגלל הדיאטה למרות שצריך לזכור שבזכות הדיאטה יש לנו מוצרים רבים ללא גלוטן.
מה אני אומרת בעצם:
אם רגישים לגלוטן צריך להחמיר יותר עם הדברים ולא רק להמנע מהדברים הבולטים שיש בהם גלוטן כמו דגנים למיניהם.
אם עושים את הדיאטה של מכון אברמסון אפשר "לעגל פינות" ולא צריך להקשות ולהגזים.
אם רגישים לגלוטן צריך להחמיר יותר עם הדברים ולא רק להמנע מהדברים הבולטים שיש בהם גלוטן כמו דגנים למיניהם.
אם עושים את הדיאטה של מכון אברמסון אפשר "לעגל פינות" ולא צריך להקשות ולהגזים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה