כבר כתבתי לכם על העובדה שבני החליט להיות טבעוני ועל מסקנותי מטבעונות וסוכרת:
בעיה להיות סוכרתי וגם טבעוני למרות שזה בריא מאד מאחר וכל התזונה מתבססת על הרבה פחמימות.
אומנם לפי הרבה שיטות כמו רפואה סינית ונטורופטיה עדשים נחשבות חלבון מאחר והן 50% חלבון ו-50% פחמימות אך אנו הסוכרים צריכים להחשיב זאת כפחמימות.
לכל מי שבכל זאת בחר להמשיך בטיבעונות למרות שהוא אובחן כסוכרתי או למי שהחליט לנסות את הטבעונות למרות שיש לו סוכרת, רציתי לספר על עוגת שוקולד טבעונית שהכנתי לבני ולחשב את ערכי הפחמימות שלה (יצא בכלל לא רע). גם אני אוכלת ממנה לפעמים....
מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק:
- כוס קמח לבן תופח
- 0.75 כוס סוכר
- שליש כפית מלח
- כף אבקת אפיה
- כף חומץ תפוחים
- כף תמצית וניל
- 4 כפיות קקאו
- שליש כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- 50 גרם פתיתי שוקולד 50% קקאו או רגילים(אפשרי)
- 100 גרם שוקולד מריר פרווה (רצוי 60% פולי קקאו ומעלה)
- שליש כוס חלב סויה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מערבבים את כל החומרים בקערה מלבד המים הרותים ופתיתי השוקולד
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים
- שוברים את חבילת השוקולד לקוביות ומוסיפים שליש כוס חלב סויה
- שמים במיקרו לדקה.
- מערבבים מידי פעם, עש שהשוקולד נמס
- מוסיפים לתערובת של העוגה
- מוסיפים את פתתי השוקולד
- מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק (20 פרוסות)
- אופים כעשרים דקות עד שקייסם יוצא יבש
לשמור את העוגה במקרר כך שהשוקולד יתקשה והעוגה לא תתפורר.
בתאבון
איריס
בעיה להיות סוכרתי וגם טבעוני למרות שזה בריא מאד מאחר וכל התזונה מתבססת על הרבה פחמימות.
אומנם לפי הרבה שיטות כמו רפואה סינית ונטורופטיה עדשים נחשבות חלבון מאחר והן 50% חלבון ו-50% פחמימות אך אנו הסוכרים צריכים להחשיב זאת כפחמימות.
לכל מי שבכל זאת בחר להמשיך בטיבעונות למרות שהוא אובחן כסוכרתי או למי שהחליט לנסות את הטבעונות למרות שיש לו סוכרת, רציתי לספר על עוגת שוקולד טבעונית שהכנתי לבני ולחשב את ערכי הפחמימות שלה (יצא בכלל לא רע). גם אני אוכלת ממנה לפעמים....
מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק:
- כוס קמח לבן תופח
- 0.75 כוס סוכר
- שליש כפית מלח
- כף אבקת אפיה
- כף חומץ תפוחים
- כף תמצית וניל
- 4 כפיות קקאו
- שליש כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- 50 גרם פתיתי שוקולד 50% קקאו או רגילים(אפשרי)
- 100 גרם שוקולד מריר פרווה (רצוי 60% פולי קקאו ומעלה)
- שליש כוס חלב סויה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מערבבים את כל החומרים בקערה מלבד המים הרותים ופתיתי השוקולד
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים
- שוברים את חבילת השוקולד לקוביות ומוסיפים שליש כוס חלב סויה
- שמים במיקרו לדקה.
- מערבבים מידי פעם, עש שהשוקולד נמס
- מוסיפים לתערובת של העוגה
- מוסיפים את פתתי השוקולד
- מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק (20 פרוסות)
- אופים כעשרים דקות עד שקייסם יוצא יבש
לשמור את העוגה במקרר כך שהשוקולד יתקשה והעוגה לא תתפורר.
בתאבון
איריס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה