אני מכירה רבים שקונים שוקולד ללא סוכר או מוצרים אחרים ללא סוכר כדי לפתור את הבעיה של סוכר גבוה בדם.
מה שהם לא יודעים (או לא מתיחסים) זה לעובדה שמה שיש לנו בדם זה גלוקוז ולא סוכר.
כל הפחמימות שאנו אוכלים הופכות לגלוקוז וזה נספג בדם.
מה גם, ששוקולד ללא סוכר מכיל חומרים לא בריאים וגם מכיל הרבה פחמימות.
הפיתרון הנכון למי שרוצה שוקולד ויש לו בעיות סוכר הינו לאכול שוקולד 70% פולי קקאו ומעלה.
1. משמש אנטיאוקסדנט בגלל חומרים כגון פוליפנולים
2. טעים מאד לאלו שאוהבים את טעם הקקאו
לנו, המתוקים, נוספה סיבה נוספת: מכיל פחות פחמימות מאשר שוקולד רגיל (חלב או מריר).
דוגמה: בשורה של שוקולד 70% פולי קקאו, שאני שקלתי וחישבתי, יש 4.4 גרם פחמימות.
קינוח נהדר לארוחה ובעל אינדקס גליקמי נמוך ביותר כך שלא ישפיע כמעט (אם בכלל) על רמת הסוכר בדם.
עם זאת יש לזכור שאלו דוגמאות בלבד, והערכים יכולים להיות שונים עבור היצרנים השונים, ולכן חייבים לבדוק ולודא את כמות הפחמימות הרשומה על האריזה, בכל מקרה לגופו.
לא מזמן גיליתי להפתעתי כי מספר סוגים חדשים של שוקולד מריר 70% ואף מעל 80% פולי קקאו, הכילו יותר פחמימות מאשר שוקולד רגיל.
היום כשהייתי בסופרמרקט נתקלתי בחבילות של שוקולד בלגי בעל 70% פולי קקאו ו-82% פולי קקאו.
היה קשה מאד למצוא ולקרוא כמה גרם פחמימות יש בזה. צריך להתעקש ולחפש. לא מצאתם, אל תקנו.
בנוסף, מצאתי שוקולד של כרמית. ולהלן מספר נתונים חשובים המוכיחים שוב למה יש להמנע משוקולד ללא סוכר.
המתונים בנ"ל מתיחסים לכמות הפחמימות ב-100 גרם
שוקולד מריר : 54 גרם
שוקולד חלב: 58 גרם
שוקולד ללא סוכר 45 + 5 = 50 גרם פחמימות
לשם השוואה - מרבית הסוגים של שוקולד מריר 70% פולי קקאו ומעלה מכילים בין 30 ל-40 גרם פחמימות בלבד לחבילה של 100 גרם.
הבנה וניתוח נכונים של הנתונים שלעיל, מביאים למסקנה כי עדיף להימנע משוקולד ללא סוכר:
כמות הפחמימות בשוקולד ללא סוכר מפורקת לפחמימות וסוכרים או פחמימות ורב כהלים(גם סוג של פחמימות הנוצרות מהממתיקים כגון מלטיטול).
זוהי הצגה מטעה שנועדה להדגיש את מיעוט הסוכר ולהקטין את כמות הפחמימות, אולם מה שקובע הוא הסכום הכולל, שאינו נמוך באופן משמעותי מסוגים אחרים.
רשימת המרכיבים של השוקולד ללא סוכר, שבטבלה, מכילה מלטיטול במקום הראשון (המרכיב העיקרי).
רוב הפחמימות (45) הן מהמלטיטול.
מלטיטול וסורביטול הם ממתיקים המכילים פחמימות רבות ועלולים להעלות את רמת הסוכר בדיוק כמו סוכר.
עדיף לבחור בשוקולד מריר המכיל מרכיבים שתורמים לבריאות ופחות פחמימות, על פני שוקולד ללא סוכר שכמעט ואינו תורם להפחתה בכמות הפחמימות, ואשר טעמו ובריאות מרכיביו שנויים במחלוקת.
הספר האינטרנטי מכיל עצות שימושיות רבות לחיים עם סוכרת.
גם על שוקולד, ממתיקים ועוד
עוד על הספר האינטרנטי ניתן ללחוץ כאן.
איריס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה