אתמול פגשתי בחור שחשב פחמימות זה רק דברים כמו לחם ופסטה. להפתעתו גם תירס, חומוס, פירות וכדומה נחשבים סוכר גם כן. לאחר פגישתינו חשבתי כי אם הוא לא יודע יתכן שיש עוד כאלו שלא יודעים. לכן הפעם אספר על סוגי הפחמימות.
פחמימה נחשב כל מזון המתפרק לגלוקוז הנספג בדם. הפחמימות מתחלקות לשלושה סוגים: פחמימות פשוטות (טעמן מתוק), מחמימות מורכבות(לחם, פסטה, תפוח-אדמה) ופחמימות מלאות(אורז מלא, קטניות, לחם מלא).
פחמימות פשוטות (סוכרים פשוטים) בעלות אינדקס גליקמי גבוה
פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי בינוני
פחמימות מלאות בעלות אינדקס גליקמי נמוך
חשוב לזכור כי אופן ההכנה של הפחמימה משפיע על האינדקס הגליקמי שלה. דוגמאות:
1. לגזר חיי אינדקס גליקמי יותר נמוך מאשר לגזר חיי מרוסק. לגזר מרוסק אינדקס גליקמי יותר נמוך מאשר לגזר מבושל(עיכול יותר קל)
2. הוספת שונן או חלבון לפחמימה מורידה את האינדקס הגליקמי שלה (עיכול של חלבונים ושומן יותר ארוך מעיכול של פחמימות)
לכן, הוספת שמן זית או טחינה משפרת את האינדקס הגליקמי של הפחמימה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה