06 יולי 2009

פשטידת ירקות מהירה דלת פחמימות

אנו הסוכרתיים צריכים למצוא תוספות מעניינות לארוחות כדי לא להתנפל על הפחמימות (גם אם הן טובות). הפעם החלטתי לצרף מתכון פשוט ומהיר ולהראות שזה אפשרי. אצלי במקפיא יש תמיד שקיות של לקט נורמנדי (גזר, כרובית, ברוקולי) ולקט פשטידה (ברוקולי, כרובית, בצל). שני הלקטים של חברת סנפרוסט. לקט נורמנדי מכיל חתיכות גדולות יותר בעוד לקט פשטידה מכיל חתיכות יותר קטנטת. כל אחר והמירקם האהוב עליו.

מצרכים:
1. את הירק הנורמנדי רצוי להפשיר מספר דקות במיקרוגל
2.בצל בינוני

3. שקית לקט ירקות
4. שתי כפות שמן
5. שליש כוס קמח מלא
6. שתי ביצים
7. כף אבקת מרק
8. מעט פלפל שחור
9. מעט מאד אבקת אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות
2. לשפוך כף שמן למחבת, להוסיף את קוביות הבצל ולהשחים

3. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב
4. לשמן מעט תבנית של טוסטר אובן
5. לאפות בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד שישחים

הצעות לשינויים:
1. אפשר לבשל קודם את הלקט הנורמנדי. מתקבל מרקם שונה לחלוטין של הפשטידה
2. אפשר להוסיף פיטריות שמפיניון (טריות או מקופסה)
3. אפשר לרפד את התבנית בבצק דק הנמכר בגלילה (כמדומני של מעדנות). אני פורסת את הבצק על התבנית וקצת על השוליים מאחר והוא מתכווץ בחימום, דוקרת במזלג ואופה לבד כ-10 דקות
4. אפשר לרסק גזר וקישוא ולהפוך את התערובת לצפופה יותר

את המתכון הבסיס לוקח להכין 5-10 דקות. נכנסים הביתה, שמים בטוסטר אובן, ובזמן שקוצצים סלט ומחממים את יתר הארוחה (או מכינים ביצים..) הפשטידה מוכנה.

טיפים נוספים לחיים טובים עם סוכרת במפגש הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!


כמה פשוט, כמה טעים.
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה