22 יולי 2009

פופקורן


פופקורן הינו בעל אינדקס גליקמי בינוני ולכן הוא טוב בתור תחליף פחמימות.

פתרון מצוין לארוחת ביניים:
2 כוסות = מנת פחמימה = 12 גרם פחמימות.
פיתרון נהדר לנישנש מול הטלויזיה או לכיוף בסרט.

אבל ישנה בעיה קטנה:
אם קונים פופקורן בסרט מקבלים לכל הפחות דלי קטן של פופקורן המכיל לפחות 4 מנות פחמימה.
שקית שמכינים במיקרו מכילה גם כן כ-4 מנות.
בכל מקרה הפופקורן המוכן מכיל הרבה מאד פחמימות ושומנים שאינם בריאים. 
בעיקר בשקית הקנויה יש הרבה מאד שומנים בכמות שבעייתי למשתמשי אינסולין מהיר או כדורים ממריצי לבלב. 

ככה זה בחיים: אין טוב בלי רע.
אנסה לתת לכם טיפ שבעזרתו אני מתגברת על הבעיה:
1. כשאני הולכת עם בן-זוגי לקולנוע, אני משתדלת לא לקנות פופקורן.

    אם אני נשברת אני קונה את הקטן ביותר ולפעמים אף שופכת קצת.
    אני יותר גיבורה לפני שאני מתחילה לאכול - אם מתחילים,
    קשה מאד להפסיק בעיקר לכאלו עם יצר זלילה וכירסום כמו שלי.
    כשאני הולכת עם הילדים, אני מביאה איתי שקית או מבקשת כוס גדולה בדוכן המכירה.
    מעבירה לזה 4 חופנים של פופקורן.    
    לפני הקניה הילדים (לשימחתם) מקבלים הוראה מפורשת,
    שלא לתת לי לקחת יותר אחרת לא אקנה להם בפעם הבאה
    (גם כאן, אני יותר גיבורה לפני שאני מתחילה לאכול ומלמדת את הילדים להתעלל באמא וגם לעזור לה להתמודד).
2. מה האפשרויות להכין פופקורן בריא בבית ובכמות סבירה (משתי כפות גרגירי תירס מיובש ניתן להכין כוס פופ קורן):
    א. מכשיר חשמלי להכנת פופקורן
    ב. לשים בסיר כף שמן + גרעיני פופקורן

החסרון של האפשרות הראשונה היא שהמכשיר עולה כסף וצריך מקום איחסון עבורו. החסרון של האפשרות השניה הוא שצריך לנקות את הסיר שנשרף מאד.


השבוע מצאתי פטנט שנותן מענה לשתי הבעיות:
- לקחת שקית קוקי (כזאת שמכינים בה עוף, בשר, ירקות וכדומה).

- שמים בשקית ארבע כפות פופקורן או יותר עם יש עוד משתתפים.
- מוסיפים מלח ומערבבים היטב.סוגרים את השקית בקצה בעזרת קליפס פלסטיק. - שמים במיקרו. אני שמה דקה וחמישים שניות עבור שתי כפות אך הדבר משתנה ממקרו למקרו ולכן צריך ללמוד זאת בהדרגה.
- כאשר מפסיקים פיצוצי הפופקורן התכופים יש לעצור את המיקרוגל.
- בסוף ההכנה מומלץ לנער ההיטב את השקית ולשפוך לקערה.
כמובן שיש שקיות בשני גדלים (רגיל וענק). 
השקית הרגילה מתאימה לשתי כוסות.
בגדולה אפשר לשים כמות יותר גדולה של גרגירים ואף לקשור במקום התופסן.

מודה, פחות טעים מזה הקונים בקולנוע או מזה המכינים בשקית משומנת קנויה. אולם, זה לא מצופה בשומנים אך גם מהנה ומהווה תחליף טוב וטעים וכמובן מתאים לנשנוש.

עצה חשובה ששלחה לי היום עפרה:
אני נוהגת להכין פופקורן במיקרו בשקית נייר פשוטה,ניתן לקנות חבילת גדולה של שקיות נייר במחיר מאוד זול לעומת שקיות קוקי.

הוספתי את זה בתגובות אך חשבתי שזה מספיק חשוב לכתוב את זה גם בגוף ההודעה
שווה לנסות


למתכונים מגוונים וומיוחדים לבעיות סוכר ושמירה על בריאות
 יש ללחוץ ==>כאן

איריס

6 תגובות:

  1. [אמיר]
    אני אוהב את הטיפים שלך משום שהם עוזרים לי בויכוחים עם אנשים שטורחים לומר לי עד כמה אני חוטא לעצמי בכל ביס

    השבמחק
  2. ענק איריס תודה רבה לך

    השבמחק
  3. [עפרה]
    שלום איריס
    אני נוהגת להכין פופקורן במיקרו בשקית נייר פשוטה,ניתן לקנות חבילת גדולה של שקיות נייר במחיר מאוד זול לעומת שקיות קוקי.

    השבמחק
  4. מכשיר פופקורן עושה את עבודה האידאלית כדי ורצוי לרכוש אחד עלות מול תועלת כדאית מאוד ווווובריא אפשרות להכנה ללא תוספת שומן. בתיאבוןןןן

    השבמחק
  5. מכשיר פופקורן עושה את עבודה האידאלית כדי ורצוי לרכוש אחד עלות מול תועלת כדאית מאוד ווווובריא אפשרות להכנה ללא תוספת שומן. בתיאבוןןןן

    השבמחק
  6. אני תמיד מכינה בסיר ואף פעם לא נשרף, זה לא גזירת גורל
    פשוט מחממים סיר על אש גבוהה, גובה השמן מכסה כמעט את גרעיני התירס, יש לכסות את פני הסיר הגרעיני התירס,לא אחד על השני, וכשמתחילים הגרעינים להתפוצץ, מנמיכים מעט.

    השבמחק