18 ינואר 2015

מרק ירקות עשיר וטעים - טוב בכל הזדמנות

סופשבוע הגיע.

מנוחה וניקוי מקרר מירקות שנשארו לפני קניות חדשות
חשוב להתחיל אותו ברגל ימין עם הרבה ירקות.

בישלתי סיר עם כל מה שמצאתי מתאים במקרר.

מצרכים:
- 2 בצלים
- 4 גזרים
- 5 גבעולי סלרי
- בטטה
- 2 סלקים קטנים
- 2 קולרבי
- פרחי כרובית
- שעועית צהובה חתוכה מהמקפיא
- פרחי ברוקולי מהמקפיא
- סלסלה פטריות
- גמבה אדומה
-עגבניה גדולה
- עלים מכל הסוגים
- שן שום (לא חובה)

לצערי לא היו לי קישואים ושורש סלרי. עוד לא עשיתי קניות.
כמובן שאפשר גם כרוב, אבל חלק מבני הבית לא אוהבים.
למה אני מציינת את זה, כי צריך להכין ממה שיש ומה שמתאים לכולם.
אם יש דבר שלא אוהבים, אפשר להשאירו שלם כמו שאני עושה עם הכרובית.


אופן ההכנה:
- הרתחתי סיר עם מים ומלח
- קצצתי את הבצל, עלי הסלרי, גזרים, סלקים, קולרבי
- הוספתי קוביות של גמבה, עגבניה וערבבתי
- הוספתי את השעושית, הברוקולי הקפואים והפיטריות
-לשים בסיר פרחי כרובית (כמובן שאפשר גם לחתוך, אבל לא כולם אצלי אוהבים אות)
- קצצתי את כל העלים במכשיר שיש לי (רואים בתמונה שיש הרבה).

מחמם את הלב ועוד מעט גם את הקיבה.

רוצה עוד מתכונים בחינם? כאלו שהותאמו לבעיות סוכר?
מתכונים עם חישוב פחמימות במנה ובמתכון.
לגישה למתכונים בחינם, יש ללחות כאן.


בתאבון ובהצלחה.
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה