לא פעם אני מקבלת תלונות, כי דוקא לאחר אכילה מוגדברת של פחמימות מגיעה נפילת סוכר ולא לאחר שעות ללא אכילת פחמימות. פעם כתבה לי מישהי בפורום ב YNET , כי מידי פעם היא מרגישה חולשה, היא מזיעה, רועדת והדופק שלה עולה ודבר אינו עוזר עד שהיא אוכלת דבר מתוק. הסברתי לה כי היא תארה נפילת סוכר באופן מדויק. תשובותיה לשאלותי תאמו את חשדותי: הדבר קורה לה לאכל אכילה של כמות גדולה של פחמימות פשוטות או פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי גבוה כגון: גלידה, קפה הפוך, עוגה וכדומה.
עליה ברמת האינסולין בדם, כתוצאה מאכילה מוגברת של פחמימות, מסתכמת בנפילה ברמת הסוכר. הדבר יכול להיגרם כתוצאה מתנגודת אינסולין או בגלל בעיה גופנית (אינני זוכרת את שמה). כאשר קולטני האינסולין בתאים אינם מגיבים כראוי לאינסולין הנושא גלוקוז לתאים, הלבלב מפריש עוד ועוד אינסולין עד שהקולטנים יגיבו כראוי. כאשר הם מגיבים, רמת האינסולין בדם גבוה וכן הדבר עלול להסתכם בנפילה ברמת הסוכר. בכל מקרה, התופעה מאובחנת ע"י בדיקת העמסת סוכר 100. בבדיקה , נדגמת רמת הגלוקוז בדם 3 פעמים: בצום, לאחר שעה, לאחר שעתיים ולאחר שלוש שעות. אצל אנשים עם סוכרת התוצאות הראשונות או חלקן גבוהות מעל הנורמה, אך בכל מיקרה, אם קיימת רגישות להפרשה מוגברת של אינסולין, התוצאה השלישית מאד נמוכה ומעידה על נפילת סוכר לאחר צריכה מוגברת של פחמימות זמינות. לכן, טיפול בבעיה הוא כפי שהסברתי בעבר בפוסט על אינדקס גליקמי : המעטה ככל הניתן באכילה של סוכרים פשוטים ואכילה של פחמימות מלאות במקום פחמימות מורכבות: אורז מלא במקום אורז רגיל, לחם מחיטה מלאה או לחם שיפון במקום לחם רגיל, אכילת קינואה, כוסמת וכדומה.
שבת שלום
איריס
עליה ברמת האינסולין בדם, כתוצאה מאכילה מוגברת של פחמימות, מסתכמת בנפילה ברמת הסוכר. הדבר יכול להיגרם כתוצאה מתנגודת אינסולין או בגלל בעיה גופנית (אינני זוכרת את שמה). כאשר קולטני האינסולין בתאים אינם מגיבים כראוי לאינסולין הנושא גלוקוז לתאים, הלבלב מפריש עוד ועוד אינסולין עד שהקולטנים יגיבו כראוי. כאשר הם מגיבים, רמת האינסולין בדם גבוה וכן הדבר עלול להסתכם בנפילה ברמת הסוכר. בכל מקרה, התופעה מאובחנת ע"י בדיקת העמסת סוכר 100. בבדיקה , נדגמת רמת הגלוקוז בדם 3 פעמים: בצום, לאחר שעה, לאחר שעתיים ולאחר שלוש שעות. אצל אנשים עם סוכרת התוצאות הראשונות או חלקן גבוהות מעל הנורמה, אך בכל מיקרה, אם קיימת רגישות להפרשה מוגברת של אינסולין, התוצאה השלישית מאד נמוכה ומעידה על נפילת סוכר לאחר צריכה מוגברת של פחמימות זמינות. לכן, טיפול בבעיה הוא כפי שהסברתי בעבר בפוסט על אינדקס גליקמי : המעטה ככל הניתן באכילה של סוכרים פשוטים ואכילה של פחמימות מלאות במקום פחמימות מורכבות: אורז מלא במקום אורז רגיל, לחם מחיטה מלאה או לחם שיפון במקום לחם רגיל, אכילת קינואה, כוסמת וכדומה.
שבת שלום
איריס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה