21 אוקטובר 2013

ללא סוכר

לאחרונה קיבלתי מייל מיוחד.

הכותב מנהל מאבק עם קונדטוריות ומאפיות.
תמוה בעיניו כי אין עוגות "ללא סוכר" בכולן.
לפעמים אומרים לו, כי יש להם עוגות עם תחליפי סוכר.
פעם הוא ניסה אחת ורמת הסוכר שלו, "קפצה".
עוד הוא סיפר כי, הוא מנסה להיפגש עם שרת הבריאות כדי שתחייב אותם למכור עוגות "ללא סוכר".

האשליה המתוקה בעולם בעיות הסוכר:
מאכלים "ללא סוכר" נותנים מענה לבעיה.

דברים רבים מעלים לנו את רמת הגלוקוז בדם.
דברים כגון:
סוכר, קמח, דבש, סילאן, אגבה, פירות, ריבה, ממתיקים פחמימתיים כגון מלטיטול וסורביטול.

אם העוגה אינה מכילה סוכר,
היא מכילה מרכיבים אחרים המכילים פחמימות 
ומעלים את רמת הגלוקוז בדם.

למה?
בקמח יש פחמימות רבות (91 גרם פחמימות בכוס).
סביר שהעוגה מומתקת אם אחד המרכיבים שציינתי.

מכאן שעוגה "ללא סוכר", מכילה פחמימות רבות.
לעיתים אף יותר מהרגילה.

ברור שרמת הגלוקוז בדם תעלה לאחר האכילה.

בגרמניה אסור יותר למכור מוצרים "ללא סוכר".
גם ה-ADA האמריקאי (American Diabetes Association) טוענת שאין יתרון בשימוש מוצרים אלו.

אני חושבת שהדבר היחידי ששרת הבריאות יכולה לעשות
 זה לאסור מכירה של מוצרים "ללא סוכר" .

אחרי הכל, בשתי עוגיות עם סוכר יש פחות פחמימות מב-10 עוגיות או יותר "ללא סוכר".

אשליה מתוקה

מאכלים "ללא סוכר" דורשים הבנת הכמות המותרת.
אין לאכול מהם חופשי כי אין בהם סוכר.

עוד הסברים מפורטים על צריכה נכונה של פחמימות 
בכנס הבא "חיים טובים עם סוכרת".



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה