20 אוקטובר 2013

לחם תירס משודרג - גירסה 2

חיים עם סוכרת, רגישות לגלוטן, וטבעונות הופכים ארוחה למבצע יצירתי.

שלשום בני חזר מהצבא, ואתמול בערב החלטתי לשדרג את ארוחת הערב.

מארוחת ליל שבת נשאר לי קלח תירס וחיפשתי מה לעשות.

יצא לחם תירס במנות אישיות, טעים ומשודרג, המתאים לכל הצרכים:
ללא גלוטן, טבעוני וידעתי כמה פחמימות יש במנה כך שאדע כמה אינסולין לקחת.

המתכון הנ"ל בהחלט השיג את יעודו.

מצרכים:
- חצי כוס קמח תירס
- כוס גרגירי תירס לייט או חצי כוס גרגירי תירס קפואים או גרגירים מקלח תירס בינוני
- חצי כוס קמח חומוס או קמח אחר ללא גלוטן
- כף אבקת אפיה ללא גלואן
- כף חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן
- כוס משקה סויה או תחליף חלב אחר
- כוס "גבינה מרוסקת" של טבע דלי
- רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
- לחמם תנור/טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
- אם משתמשים בקלח תירס לחתוך את הגרגירים מהקלח
- לערבב את כל החומרים היבשים בקערה אחת
- לעערבב את כל החומרים הרטובים בקערה שניה (סויה, שמו, חומץ)
- לעשות בור בחומרים היבשים ולשפוך לתוכו את הנוזלים
- לערבב קלות  עם מזלג (לא יותר מידי)
- לחלק את התערובת לשמונה תבניות אישיות (לקחת חומר גם מקרקעית הקערה).
- לאפות בחלקו התחתון של התנור כחצי שעה

פחמימות:
קמח תירס: 50 גרם 
קמח חומוס: 50 גרם
תירס: 10 גרם פחמימות
סה"כ: 110 גרם פחמימות

בכל מנה:  15 גרם פחמימות = פרוסה לחם


אפשרויות לגיוון אם אין גבינה מרוסקת:
- לחתיוך לקוביות קטנות שתי פרוסות של "גבינה צהובה"
- חצי גביע של גבינה סויה למריחה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה