05 ספטמבר 2013

עוגת שוקולד צי'פס וקוקוס

למתכון הזה הגעתי בטעות.
היה לי שמן קוקוס בבית ורציתי להשתמש בו.
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל ולהוסיף רבע כוס קוקוס (ללא סוכר).

סיפור שממחיש את טעמה המדהים של העוגה:
בני נפגש מידי פעם עם חברי הגרעין שלו ומביא למפגש עוגה. 
החברה כבר למדו  להנות מהעוגות וטעמו מהעוגה.
בני ביקש ממני שאכין להם שוב את העוגה.
כולם השתגעו מהטעם. 
הוקסמו מטעם הקוקוס בלי חתיכות הקוקוס. 
הייתה מי שאמרה כי אם זאת עוגה טבעונית, היא הופכת לטבעונית....

מצרכים:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 0.75 כוס סוכר
- חצי כוס שוקולד צ'יפס (45% פולי קקאו)
- ו כוס משקה סויה (או תחליף חלב אחר)
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף חומץ תפוחים
- שליש כוס שמן קוקוס
- חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
- מחממים תנור/טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
- מערבבים את כל המצרכים בקערה
- מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק(מאורכות)
- אופים כעשרים דקות עד שקייסם שהוכנס לעוגה יוצא יבש

כמות פחמימות:
קמח: 182 גרם 
סוכר: 150 גרם
שוקלד צ'יפס: 64 גרם
סויה: 10 גרם פחמימות

סה"כ 406 גרם פחמימות

אם מחלקים כל תבנית ל-14 פרוסות, בכל פרוסה יש מנה פחמימה.

עם שוקולד ציפס 40% או 50% פולי קקאו יש פחות פחמימות והפתיתים לא שוקעים בתבנית.
מוצלח יותר!

בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה