25 ספטמבר 2013

לחם תירס משודרג בטעם ובהגשה - טבעוני, ללא גלוטן

בני חזר הביתה לחופשה מהצבא.
חיפשתי מאכל חגיגי וטעים.

כמובן שחיפשתי משהו טבעוני ושיתאים לי - ללא גלוטן

הצלחתי. מצרפת מה עשיתי.

הכמות מתאימה ל-5 תבניות קטנות באורך 11 ס"מ שקניתי בחנות כלים חד פעמים.
נראה חגיגי ומרשים.

חומרים:
- חצי כוס קמח תירס
- חצי כוס קמח חומוס או קמח אחר ללא גלוטן
- כפית חומץ תפוחים
- כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
- חבילה גבינת טופו (אני השתמשתי בגבינה רכה מסוג חדש הנמכרת בחנויות טבע - קרם סויה , קטיפה לבנה, 10% שומן)
- חצי כפית מלח
- 2 כפות שמן
- 4 כפות גרעיני תירס (אני חתכתי חצי קלח שלא אכלנו יום קודם
- חצי כוס מים פושרים

אופן ההכנה
- לחמם תנור / טוסטר אובן ל-180 מעלות
- לערבב בקערה את כל החומרים (לא יותר מידי)
- בעזרת מצקת לחלק ל-5 תבניות קטנות
- לאפות כעשרים דקות עד שישחים

מעדן חגיגי

כמות פחמימות בכל מנה:
קמח תירס: 45
קמח חומוס: 45
תירס: 7.5
גבינת סויה: 40

סה"כ: 138.5

בכל תבנית מיני 27.5 גרם פחמימות

חצי תבנית שקולה למנה פחמימה.

גם אנשים עם בעיות סוכר יכולים להנות ממעדנים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה