22 מרץ 2009

יין

פעמים רבות אנו שותים משקאות עם אלכוהול ויש מספר כללים שצריך לדעת. לפני שאסביר את הכלל הראשון, אסביר על פעילות הגלוקגון, הכבד והיפו(נפילת סוכר). עודפי הגלוקוז מאוכסנים בגוף בצורת גליקוגן ושומנים. כאשר רמת הסוכר בגוף יורדת מתחת לנורמה, תאי אלפא שבכלבלב מפרישים את הורמון הגלוקוגן. עיקר פעילותו של הגלוקגון היא בכבד להעלאת רמת הסוכר בדם. הגלוקגון עושה זאת ע"י פרוק הגליקוגן והשומנים לגלוקוז. לכן, פעמים רבות איננו מרגישים את ההיפויים מאחר והכבד מעלה את רמת הסוכר. אלכוהול מדכא את פעילות הכבד ולכן אנו רגישים יותר להיפויים לאחר שתית אלכוהול. לכן, חשוב לזכור שלאחר שתית אלכוהול אין לקחת כדור ממריץ לבלב או אינסולין מבלי לאכול פחמימות, גם אם המשקאות מכילים פחמימות כדוגמת יין או בירה.
עדיף לשתות יין יבש על פני יין מתוק. כוס יין יבש או חצי יבש מכילה 95 לעומת בוס יין מתוק המכילה 170 קלוריות לכוס. כמובן שכמות הפחמימות היא בהתאמה מאחר ויין מורכב רק מסוכרים ואלכוהול. יין תירוש הוא חסר אלכוהול אך מכיל פחמימות רבות. בכוס יין תירוש 174 קלוריות.

איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה