כיבוד הכניסה לכנס שלי כולל מגשי ירוקות של חתיכות מלפפונים, גגר, גמבות, עגבניות, פטריות, נבטים ועוד.
אחת המשתתפות נגשה אלי הממומה: "איך זה יכול להיות שאת נותנת לאכול גזר ועגבניות"
ועוד הוסיפה " כשהייתי בסדנה של ניקוי באלומות לא הרשו לסוכרתיים להשתמש בעגבניות וגזר.
כדי למנוע נפילת סוכר נתנו לנו 4 תמרים ותפוח."
הסברתי לה כי לא יקרה כלום אם תיקח מכיבוד הכניסה כמה חתיכות גזר ושתי עגבניות שרי.
כמה פחמימות כבר יש בזה.
זה לא שהיא אוכלת 3 גזרים בינוניים שמכילים פחמימות כמו פרוסת לחם.
גם לא כוס עגבניות שרי.
הסברתי שגם בתחליף שנתנו להם יש הרבה יותר פחמימות (5 פרוסות לחם לפחות - תלוי בגודל התפוח וסוג התמרים).
מה אני אומרת, צריך לעשות דברים במחשבה והבנה.
בחוברת המתכונים החינמית שלי אפשר לראות שאיננני מפחדת מפחמימות.
אני מחשבת את כמותן במתכון ובעוגה.
הכל במודעות וללא הכחשה.
בעוגת הקוקולד, לדוגמא, יש הרבה פחות סוכר ופחמימות מהעוגה המקורית .
חישבתי בה מספר פחמימות בכל המתכון ובפרוסה אחת.
כך שתהווה תחליף לפרוסה לחם או חצי כוס אורז מבושל.
ידע זה כח.
להורדת חוברת המתכונים החינמית, יש ללחוץ כאן.
להתראות ובהצלחה
איריס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה