11 דצמבר 2014

מתכון מוקפץ לשבת

אני מאד אוהבת להכין מוקפץ לשבת או לכל ארוחה אחרת.
הזדמנות להוציא את כל שאריות הירק מהמקרר ולהשתמש בהן.
במה אני משתמשת:


  • כרוב
  • בצל
  • גבעולי סלרי
  • גזר
  • קישוא
  • גמבות בכל מיני צבעים (אדום, ירוק, כתום, סגול)
  • קולרבי
  • שורש סלרי
  • שורש פטרוזיליה
  • נבטים (אין צורך לחתוך)
  • פטריות (טבעות)
  • כרובית
  • שעועית ירוקה (אין צורך לחתוך)
כמובן שאפשר להוסיף גם חתיכות של עוף שמקפיצים קודם.
אם רוצים טבעוני.צמחוני אפשר גם נתחי סויה.
אני מוסיפה רצועות של תחתיות ארטיטק כדי להעשיר את המוקפץ הטיבעוני.

נעבור למתכון.

מצרכים:
-          רצועות של ירקות. אפשר לבחור מה שיש בבית ומה שאוהבים מהרשימה.
-          3 כפות שמן זית
-          חופן בוטנים מרוסקים
-          3 כפות סויה
-          כפית מלח

אופן ההכנה
-          מחממים את השבת במחבת שטוחה גדולה. אפשר גם סיר שטוח גדול
-          אם משתמשים בעוף להקפיץ מראש
-          לאדות את רצועות הבצל, הסלרי, השעועית והגמבות
-          להוסיף את שאר הירקות והתבלינים
-          להוסיף את רצועותת נתחי הסויה / נתחי תחתיות ארטישוק
-          להוסיף את הנבטים והבוטנים

מתקבלת מנה עשירה חמה שיכולה להחזיק ימים.
כמה פחמימות?
להערכתי בכל כוס יש מנה פחמימה. ככל שנשתמש ביותר ירקות ירוקים, יהיו בתערובת פחות פחמימות ונוכל לאכול יותר.

עוד מתכונים טעימים לבעיות סוכר אפשר להורחד בחינם מהאתר שלי.
למתכונים לסוכרתיים יש ללחוץ כאן.

בתאבון,
איריס מומחית לחיים עם סוכרת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה