19 מאי 2013

תחתיות ארטישוק ממולאות

מאכל טעים ומגוון את הארוחה הטיבעונית, צמחונית או לאלו שלא רוצים להרבות בפחמימות

חומרים
- שקית קפואה של תחתחיות  ארטישוק (בקופסאות הן קטנות מידי)
- בצל קטן קצוץ
- בצל ירוק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות טחינה
- חצי כוס עדשים מושרים לילה קודם במים (אפשר בכל הצבעים)
- חצי כוס אגוזי מלך מרוסקים
- שליש כוס מים
- מלח, פילפל לפי הטעם

אופן ההכנה
- לבשל את תחתיות הארטישוק 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח
- לבשל את העדשים במים רותחים כ-5 דקות
- לסנן ולהוסיף את האגוזים
- למעוך במיקסר יד את תערובת העדשים והאגוזים
- לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף אותה, הטחינה והתבלינים לתערובת
- להניח על תבנית את תחתיות הארטישוק
- למלא את תחתיות הארטישוק בבלילה של העדשים
- למזוג כף מים מעל כל מילוי
- להכניס לטוסטר אובן או תנור שחוממו מראש ל-180 מעלות צלזיום למשך חצי שעה

אפשר להחליף את תערובת העדשים באורז (רצוי מלא)
לי נשארה תערובת ומילאתי גם שתי עגבניות. יצא נהדר.
נסו עם עוד ירקות.

חישוב פחמימות: כל ארבע כפות תערובת שקולים למנה פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם).
בתחתית ארטישוק בינונית יש כ-4 גרם פחמימות.
לפי נתונים אלו ניתן לחשב כמה אוכלים בהתאם לגודל התחתית או ירק אחר שממלאים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה