מאכל טעים ומגוון את הארוחה הטיבעונית, צמחונית או לאלו שלא רוצים להרבות בפחמימות
חומרים
- שקית קפואה של תחתחיות ארטישוק (בקופסאות הן קטנות מידי)
- בצל קטן קצוץ
- בצל ירוק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות טחינה
- חצי כוס עדשים מושרים לילה קודם במים (אפשר בכל הצבעים)
- חצי כוס אגוזי מלך מרוסקים
- שליש כוס מים
- מלח, פילפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- לבשל את תחתיות הארטישוק 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח
- לבשל את העדשים במים רותחים כ-5 דקות
- לסנן ולהוסיף את האגוזים
- למעוך במיקסר יד את תערובת העדשים והאגוזים
- לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף אותה, הטחינה והתבלינים לתערובת
- להניח על תבנית את תחתיות הארטישוק
- למלא את תחתיות הארטישוק בבלילה של העדשים
- למזוג כף מים מעל כל מילוי
- להכניס לטוסטר אובן או תנור שחוממו מראש ל-180 מעלות צלזיום למשך חצי שעה
אפשר להחליף את תערובת העדשים באורז (רצוי מלא)
לי נשארה תערובת ומילאתי גם שתי עגבניות. יצא נהדר.
נסו עם עוד ירקות.
חישוב פחמימות: כל ארבע כפות תערובת שקולים למנה פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם).
בתחתית ארטישוק בינונית יש כ-4 גרם פחמימות.
לפי נתונים אלו ניתן לחשב כמה אוכלים בהתאם לגודל התחתית או ירק אחר שממלאים.
לי נשארה תערובת ומילאתי גם שתי עגבניות. יצא נהדר.
נסו עם עוד ירקות.
חישוב פחמימות: כל ארבע כפות תערובת שקולים למנה פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם).
בתחתית ארטישוק בינונית יש כ-4 גרם פחמימות.
לפי נתונים אלו ניתן לחשב כמה אוכלים בהתאם לגודל התחתית או ירק אחר שממלאים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה