מתכון טעים ביותר לצ'ילי טבעוני.
מטבעו צ'ילי אינו מכיל גלוטן אך הפעם הוא מתאים גם לצמחונים וטבעוניים ומכיל הוראות לספירת פחמימות.
מישהי שאוכלת בשר שאלה אותי: "זה מכיל בשר נכון?" - לא היתה מחמאה גדולה מזה.
מאד טעים ומומלץ.
מצרכים:
- כוס עדשים (בכל הצבעים. אפשר גם שעועית מש) מושרים לילה במים
- חצי כוס שעועית מבושלת
- בצל גדול
- 3 כפות שמן
- 4 שיני שום גדולות ומקולפות
- 2 עגבניות רכות (או עגבניות מרוסקות)
- 6 עגבניות מיובשות
- 100 גרם רסק עגבניות
- כפית צ'ילי חריף
- כפית מלח
- חצי כפית כמון
- חצי כפית פלפל שחור
- כוס מים רותחים
הוראות הכנה
- לסנן את העדשים ולהשאיר במסננת מספר שעות. רצוי שיתחילו לנבוט
- להשרות את העגבניות המיובשות במים חמים שעה
- לקצץ את הבצל ולהשחים במחבת עם השמן
- לבשל במים רותחים את העדשים 3 דקות ולסנן
- להכניס לבלנדר את השום, העגבניות הרכות, העגבניות המיובשות והעדשים המבושלות
- להוסיף חצי כוס מים ולערבל כחמש דקות
- להוסיף למחבת את התערובת מהמערבל, רסק העגבניות, תבלינים, חצי כוס מים חמים והשעועית
- לערבב היטב ולבשל יחד 10 דקות. אם יש צורך להוסיף עוד מים
ספירת פחמימות: 3 כפות שקולות למנה פחמימה (15 גרם פחמימות).
אם העדשים נבטו, ניתן להחשיב 4 כפות כמנה פחמימה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה