28 דצמבר 2012

לזניה טבעונית

מתכון משובח ביותר וטעים לכל אחד ובפרט לטבעונים.

מצרכים:
- 2 חבילות סייטן בולונז או 2 חבילות סייטן קצוץ או חבילה תחליף לבשר קצוץ של טבעול
- קופסא עגבניות מרוסקות (200 גרם) או 1 רסק עגבניות (100 גרם) וכוס מים
- אם לא משתמשים בםייטן בולונז  להוסיף תבלינים כגון: שום, מלח, פלפל שחור, בזיליקום
- 18 עלי לזניה ללא בישול (שני כיסויים של התבנית)
- 1 קופסה אלפרו לבישול 3% שומן, לחילופין אפשר קופסא ממרח טופו בסגנון שמנת (או ממרח אחר)
- 6 מדליוני תרד קפואים (אפשרי)
- 3 כפות שמן


אופן ההכנה

1. לחמם את השמן במחבת, תנור ל-180 מעלות
2. להוסיף את הסייטן או תחליף לבשר קצוץ והתבלינים
3. להוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות 
4. אם משתמשים במדליוני התרד להוסיפם
5. לערבב הכל עד שהגושים מתפוררים (להשאיר רטוב וספוג - אם צריך להוסיף שליש כוס מים
6. לסדר שכבה אחת של עלי לזניה
7. לשים מעל חצי מכמות התערובת
8. אם משתמשים בממרח בסגנון שמנת, למרוח מעל חצי מהקופסא
9. לסדר מעל שכבה של עלי לזניה
10. לשים מעל את יתרת התערובת
11. לשים מעל את יתרת ממרח הטופו בסגנו שמנת אן לשפוך מעל את אלפרו לבישול (לדוג שהכל מכוסה)
12. לכסות בנייר כסף
13. להכניס לתנור חם לכ-40 דקות
לבדוק אם צריך להוסיף נוזלים (שהעלי הלזניה התרככו) לאפות עטד אם יש הרבה נוזלים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה