21 נובמבר 2009

חמין לשבת


התגובה הראשונה לחמין לשבת היא – פצצת פחמימות.

נכון, החמין מבוסס ברובו על תפוחי-אדמה וסוגים שונים של קטניות. תפוחי אדמה אינם מומלצים שהרי הם עמילניים ובעלי אינדקס גליקמי בינוני אך הקיטנות מצויינות ובעלות אינדקס גליקמי נמוך. השבוע עשיתי חמין לשבת ונוכחתי כי אפשר להכין חמין לארוחת צהריים אך עלי להוסיף עוד מאכלים על השולחן כדי לא להרבות בפחמימות שבחמין וגם כשבוחרים מהן יש להעדיף את הקיטניות. בני ביתי אוהבים גריסי פנינה במיוחד ולכן הם ממעיטים בתפו"א דבר שטוב להם למרות שאינם סוכרתיים. להלן המתכון לחמין ורעיונות לתוספות לארוחה. ראשית מספר הערות:
- אינני מפרטת כמויות מאחר והדבר תלוי במספר הסועדים.
- יש לקחת בחשבון כי הקיטניות משלשות את כמותן ואולי אף מרבעות.
- אני בוחרת נתח בשר לא שמן וחותכת לקוביות גדולות. קוביות קטנות מתפרקות ונעלמות לאחר לילה בתנור.
- נוהגת להוסיף גם כנפיים של הודו לכל אלו שאינם אוכלים בשר בגלל הכולסטרול. ההודו יוצא רך ומעולה. פעם ניסיתי להוסיף עוף, אך גם הוא התפורר בתערובת הכללית.
- יש להוסיף הרבה מים כך שיכסה את כל התערובת ולהוסיף עוד מים לפני השינה.
- מניסיוני למדתי כי טורבו מיבש את החמין.
- את הקיטניות אפשר להשרות לילה מראש ולחסוך את הוספת המים תוך כדי אפיה.

תפו"א בינוני = מנה פחמימה (15 גרם פחמימות)
חצי כוס קטניות = מנה פחמימה (15 גרם פחמימות)

מתכון לחמין:

חומרים:
- שעועית בכל הגדלים ובכל הצבעים
- חומוס
- גריסי פנינה
-תפוחי אדמה
- בצל
- קוביות בשר
- מים שיכסו את כל התערובת
- מלח, פלפל

אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות
- מאדים את הבצל
- מוסיפים את שאר החומרים
- מכסים במים את כל התערובת ומרתיחים
- מקטינים את האש ומוסיפים לבשל כחצי שעה.
- מעבירים לתנור.
- לאחר כשלש שעות לבדוק אם יש לפחות חצי סיר מים, להוסיף במידת הצורך ולהוריש את החום ל-130 בערך

רעיונות לתוספות לארוחת חמין:
- מרק ירקות
- ירקות מבושלים
- סלטים (ירקות, כרוב, חסה)

עוד עצות שימושיות לחיים עם סוכרת בכנס "חיים טובים עם סוכרת"

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה