13 אוגוסט 2014

מוסקה טבעונית

מוסקה טעימה. שווה.

חומרים

-  כוס אחת הכל:  עדשים ירוקות, עדשים שחורות, עדשים כתומות, שעושעית מאש  (כמובן שלא צריך את כל הסוגים)
- שני חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים בעובי של סנטימטר כ"א
- קופסא של 800 גרם עגבניות מרוסקות או 5 עגבניות גדולות רכות ומרוסקות
- פרוסות של עגבניה גדולה רכה (לא חובה)
- קופסא של חלב סויה לבישול (5%) - לא חובה
- 100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
- בצל גדול קצוץ
- רבע כוס  שמן
- 3 שיני שום מעוכות
- כפית כמון
-- מלח, פילפל - לפי הטעם

אופן ההכנה

1. להשרות את העדשים במים למשך הלילה (5 שעות לפחות)
2. לסנן ולהשאיר במסננת. מידי פעם להרטיב עד שמתחילה נביטה (מקטין את כמות הפחמימות ומשפר את איכותן)
3. לחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס
4. למרוח מעט שמן על החצילים ולהכניס לתנור. לאחר שמשחימות מעט להפוך ושוב להכניס לתנור
5. להוריד את חום התנור ל-180 מעלות צלזיוס
6. לסדר שכבה ראשונה של חצילים בתבנית ועל כל חתיכה לשים טבעת של עגבניה
7. לאדות את הבצל עם השמן במחבת ולערבב עם העדשים והתבלינים והשום
8..לשים על החצילים חצי מכמות העדשים ועל זה חצי מכמות העגבניות המרוסקות
9. לסדר מעל עוד שכבה של חצילים
10. לחזור על שלב (8)
12. לערבב את רסק העגבניות בחצי כוס מים חמים ולשפוך מעל
13. לכסות בנייר אלומניום ולהכניס לתנור ל-3 או 4 שעות
14. אפשר להשאיר בתנור 10 דקות לא מכוסה להשחמה נוספת

פחמימות:
- 4 כפות של תערובת העדשים שקולה למנה פחמימה.

כמות הפחמימות במנה תלוי בגודל המנה

עוד עצות שימושיות לצריכה נכונה של פחמימות בכנס הבא :


בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה