13 אוגוסט 2014

לזניה טבעונית - מתכון חדש

כבר נתתי לכם מספר מתכונים ללזניה טבעונית.
הפעם אני רוצה לספר לכם על מתכון חדש עם עדשים.
כמובן שמי שרוצה לזניה טבעונית, יכול להחליף את הגבינה הטבעונית בגבינה צהובה רגילה

חומרים

-  כוס אחת של כל הסוגים: של עדשים ירוקות, עדשים שחורות, עדשים כתומות, שעושעית מאש  (כמובן שלא צריך את כל הסוגים)
- עלי לזניה (ללא בישול)
- קופסא של 800 גרם עגבניות מרוסקות או 5 עגבניות גדולות רכות ומרוסקות
- קופסא של חלב סויה לבישול (5%) - לא חייבים
- 10 עלי בזיליקום טרי קצוץ
- 5 כדורי תרד קפוא מופשרים
- בצל גדול קצוץ
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות גבינה טבעונית מרוסקת (ניתן למצוא בחנויות גבינה טבעונית מרוסקת או גוש שאפשר לרסק)
- מלח, פילפל - לפי הטעם

אופן ההכנה

1. להשרות את העדשים במים למשך הלילה (5 שעות לפחות)
2. לסנן ולהשאיר במסננת. מידי פעם להרטיב עד שמתחילה נביטה (מקטין את כמות הפחמימות)
3. לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס
4. לבשל את העדשים במים רותחים כ-5 דקות
5. לאדות את הבצל עם השמן במחבת ולערבב עם העדשים המבושלות
6. להוסיף לתערובת את כדורי התרד המופשרים
7. לערבב את רסק העגבניות עם עלי הבזיליקום והתבלינים
8. לשטוח עלי לזניה על תבנית
9. לעשות קומות של רסק עגבניות, עדשים, גבינה צהובה טיבעטנית
10. לשטוח עוד עלי לזניה ולחזור על שלב  (8)
11. מעל הכל לשפוך את נוזל הסויה לבישול או חצי כוס מים
12. לכסות בניר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה וחצי או שעתיים עד שהנוזלים התאדו ברובם.  אם עלי הלזניה עדין קשים וחסרים נוזלים, לשפוך למעלה מים.
13. אפשר לאפות עוד 10 דקות ללא נייר האלומיניום

פחמימות:
- 2 עלי לזניה  שקולים למנה פחמימה.
- 4 כפות של תערובת העדשים שקולה למנה פחמימה.

כמות הפחמימות במנה תלוי בגודל המנה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה