עכשיו אני מכינה את הגירסה ללא גלוטן וטבעונית.
את אלו, רק טעמתי כדי לראות שזה טעים לפני שאפרסם.
מודה. פעם ראשונה, שאני נסחפת ואוכלת הרבה למרות שיש בזה ביצה.
עוגיות דלות פחמימות ובעלות אינדקס
גליקמי נמוך מאד בגלל השומשום
מצרכים
ü
1 כוס שומשום לבן
ü
3/4 כוס קמח
ללא גלוטן
ü
שליש כוס סוכר
ü
רבע כוס שמן
ü 1 ביצה
אופן ההכנה
1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס
2. לערבב את כל החומרים
3. לרדד על נייר אפיה למלבן בגובה חצי ס"מ
4. לאפות בתנור 10 דקות
5. לחתוך לפסים אורכיים ורוחביים ליצירת ריבועים בגודל
2X2
ס"מ
6. להכניס לתנור ל-10 דקות נוספות
7. לצנן טרם האכילה
כמות מתאימה ל-35 עוגיות בגודל 2X2
ס"מ
כמות פחמימות
קמח: 45 גרם
סוכר: 67 גרם
סה"כ 112 גרם פחמימות
למי שיש סוכרת וספירת פחמימות חשובה לו:
חישוב כמות הפחמימות בעוגיה
145.5 גרם פחמימות ל-35 עוגיות: בכל
עוגיה כ-3.2 גרם פחמימות.
4 עוגיות שקולות למנת פחמימה.
( כל כך טעים לי שאפילו לא הגעתי לשלב הצינון.
פושר ואכלתי) - לא לספר
לאיריס שלום רב,
השבמחקקראתי את כל המתכונים שלך, ובכולם יש סוכר. מדוע אינך משתמשת בתחליפים כלשהם לסוכר הלבן ?
אשמח לקבל תשובה.
נורית - nurit.granot@gmail.com