04 פברואר 2013

עוגת שיש טבעונית (ללא ביצים, ללא חלב)

מצרכים
- כוס סוכר
- כוס משקה סויה או תחליף חלב אחר
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפיה
- חצי כוס שמן
- כף חומץ תפוחים
- כף קקאו
- חצי כוס מים חמים

אופו ההכנה

1. לחמם תנור ל-180 מעלות
2. לערבב את כל המצרכים מלבד הקקאו
3. לשפוך שני שליש מהכמות לשתי תבניות
4. לערבב את היתרה עם הקקאו וקצת מים
5. אם התערובת לא מספיק דלילה להוסיף מעט נוזל
6. לשפוך על תערובת בשתי התבניות בתנועה ארוכה וגלית
7. לאפות כ-25 דקות עד שקיסם שהוכנס לעוגה יוצא יבש
8. לפרוס כל תבנית ל-14 פרוסות

פחמימות
קמח: 182 גרם 
סוכר: 199 גרם
משקה סויה: 10 גרם
סה"כ: 391 גרם פחמימות

בכל פרוסה: 14 גרם פחמימות (מנה פחמימה)

את חישובי הפחמימות אני עושה מתוך ההרגל של התמודדות עם סוכרת. מאחר ואני יודעת שיש הרבה עם סוכרת וטבעונים (בעיקר סוכרת סוג 1) אני מצרפת גם ספירת פחמימות לטובתם.

עוד טיפים חשובים לשילוב צרכים מיוחדים בחיים

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה