11 ספטמבר 2011

סוכרת ואוכל בריא

מצאתי הגדרה מעולה לאוכל בריא באתר של "שרותי בריאות כללית".
זהו מאמר שנכתב ע"י יעל דרור:

"מי קבע מהו מזון בריא ומהו מזון לא בריא?
הרי לכל מאכל יש גם יתרונות וגם חסרונות, ובעוד שהוא יכול לעשות טוב לאחד הוא גם יכול להיות ממש רע לאחר.
 אז אילו מזונות נחשבים הכי בריאים, איך נדע מה הכי מתאים לנו לאכול,
למה לפעמים זה דווקא בסדר לאכול אורז לבן ולא אורז מלא
 והאם יש אמת בזה שבכלל לא נורא להתפנק לפעמים עם מתוקים?"

התחלתי להבין את הנקודה החשובה הזו כאשר התחלתי להתמודדת עם הטבעונות.
אין לי ספק שאוכל טבעוני מאד בריא. אולם הטבעונות מתבססת על הרבה פחמימות ושומנים. מי שיושב לשולחן ורוצה לשבוע, צריך לאכול הרבה שומנים או פחמימות. אם יש בעית השמנה, יש בעיה לאכול הרבה שומנים. לנו הסוכרתיים יש בעיה עם פחמימות גם אם הן מלאות ובריאות.אומנם רופאים סינים ונטורופטים מחשיבים אותם כחלבונים כי יש בהם הרבה חלבון, אך מזונות אלו מכילים פחמימות המפעילים את הלבלב גם אם בקצב יותר איטי. הרבה פעמים הלבלב לא יכול להתגבר על זה ולכן אי אפשר להתעלם מזה.

לכן, אנו לא יכולים להתיחס לאוכל בריא במובן הרחב של המילה אלא להתיחס לאוכל שבריא לסוכרתיים. כזה שאינו מתבסס על הרבה פחמימות.

ולמה חשוב לנו, סוכרתיים, לאכול אוכל בריא?
כי יש לנו בעיה בחילוף החומרים ולכן אנו צריכים לשמור על הגוף מפני בעיות אחרות.

יכולה לבייע לך בהתמודדות.
לשמור על הבריאות ועדין ליהנות מהחיים מתוך אופטימיות

עצות רבות לחיים עם בעיות סוכר באופטימיות והנאה
מתוך ניסיון אישי של מעל 40 שנה בכנס "חיים טובים עם סוכרת"




להתראות
איריס, מומחית לחיים עם סוכרת.

בהנאה ואופטימיות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה