27 פברואר 2011

כוחה של ספירת פחמימות

לאחרונה קיבלתי הודעה בפורום סוכרת מאישה שמתלוננת כי קשה לה למצוא מה לאכול מאחר והתפריט שקיבלה כולל "אוכל מוזר" (מילים שלה).

מאד חבל לי לשמוע הערות כאלו. מהן אני מסיקה שלא לימדו אותה שאפשר להחליף כוס כוסמת בכוס אורז או תפוח באפרסק ועוד הרבה בחירות.

אם ניקח קבוצה של אנשים ללא סוכרת, נגלה שכל אחד אוהב משהו אחר ויד כאלו שלא אוכלים בשר או חלב וכדומה.
הדבר נכון גם בין הסוכרתיים.
ספירת פחמימות מאפשרת בחירה ושליטה.
בחירה ושליטה מאפשרים להתמיד בשמירה על האיזון והרגשה של שליטה בחיים.

בנוסף כדאי ללמוד על סוגי פחמימות ועל אינדקס גליקמי.
אלו מראים כי גם פחמימות בעלות אינדקס גליקמי בינוני ולעיתים גבוה אפשריות אם לומדים איך להוריד את האינדקס הגליקמי.

דוגמא:
תפוח-אדמה אינו מומלץ.
כף שמן זית על תפוח-האדמה לפני או אחרי האפיה משפרת בהרבה את האינדקס הגליקמי שלו.
אפשר גם לאכול אותו עם כף טחינה. גיליתי שזה מאד טעים.

בהצלחה
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה