את השאלה "כמה פחמימות אני יכול לאכול" אני מכנה שאלת המיליון.
וכל זאת למה?היא נשאלת מיליון פעמים בחודש/בשנה.
התשובה לשאלה מורכבת ולא פשוטה
לאנשים עם סוכרת, בעיות סוכר או רק נטיה לבעיות סוכר.
אם רק מנסים לאכול בריא ולהימע מסוכרת, התשובה יותר פשוטה
בהנחה שעשו בדיקת HbA1C ולא מסתמכים רק על הבדיקה בצום.
אז נתחיל עם מי שיש לו בעיית סוכר או נטיה לבעיה סוכר (גבולי).
בואו נזכר למה כל זה התחיל:
תינגודת אינסולין.
תינגודת אינסולין.
מה זה אומר?
- כל הפחמימות הופכות לגלוקוג במערכת העיכול, נספגות בדם ורמת הסוכר (גלוקוז) עולה.
- הרמה יורדת רק אחרי פעילות האינסולין שמאפשר את כניסת הגלוקוז לתאים.
- אם האינסולין לא מצליח לפעול, רמת הסוכר/גלוקוז בדם נשארת גבוהה: תנגודת אינסולין
- במצב זה, הלבלב מפריש הרבה יותר אינסולין כדי לעשות את עבודתו ועובד הרבה יותר קשה.
ככה בדיוק מתחילה סוכרת סוג 2 / הנטיה לסוכרת. מצב שהולך ומחריף.
לכן, הקביעה כמה ואיזה פחמימות לאכול תלויה ב:
1. סוג הסוכרת
2. סוג הטיפול
3. מצב הלבלב
4. מצב תנגודת האינסולין (שמשתנה בשעות השונות במשך היממה)
5. עודף משקל
6. פעילות
7. ועוד
גם כשנפגשים עם הדיאטנית, נטורופטית, רופא וכדומה ומקבלים ממנו רשימה, מדובר במשהו כללי ולא אישי כלל וכלל.
כמובן שאין התאמה לסעיפים 1-7.
כדי לעשות התאמה, יש לאכול מנות קצובות ומדודות (שאפשר לדעת כמה דרם פחמימות יש בהם),
למדוד את רמת הסוכר לפני האכילה ושעתיים אחרי האכילה, לרשום ולהסיק מסקנות.
זה בדיוק מה שאני עודה עם אנשים בתוכנית הליווי שלי.
אני מציעה:
- להתחיל עם מנה פחמימה (15 גרם פחמימות) בארוחת ו-30 גרם פחמימות בארוחת צהריים. לאכול דברים ברורים ומדודים כמו פרוסה, כוס אורז, תפוח קטן ועוד
- להתחיל עם מנה פחמימה (15 גרם פחמימות) בארוחת ו-30 גרם פחמימות בארוחת צהריים. לאכול דברים ברורים ומדודים כמו פרוסה, כוס אורז, תפוח קטן ועוד
- לבדוק ולשלוח לי רשימומים לפני השיחה השבועית שלנו
- אם צריך משפרים את איכותה הפחמימה או משנים אותה (כל אחד מגיב אחרת)
- לאט לאט לומגדים כמה פחמימות לאכול, באיזו ארוחה ואיך לאכול (צרופים).
בוודאי שהשאלה כמה אפשר לאכול ביום אינה נכונה כי
אי אפשר לצרף פחמימות מכמה ארוחות ולאכול ביחד.
מתכונים המתאימים לבעיות סוכר
הכוללים הורדה מספר הפחמימות, שיפור איכות הפחמימה
וחישוב כמות הפחמימות במתכון ובמנה.
לגישה למתכונים יש ללחוץ כאן.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
בהצלחה ולהתראות
איריס פלג
לבעלי סוכרת יש למדוד את רמת הסוכר לפני האכילה ושעתיים אחרי האכילה, לרשום ולהסיק מסקנות
השבמחקנכון. ולהסיק מסקנות ולחשוב על דרכי שיפור או תוספות.
השבמחקזה מה שאני עושה בתכנית הליווי.
היום בבוקר היתה לי שיחה עם אביבה שבה ראינו שיוגורט ופרי לא מתאים. הצעתי לנסות חצי מכמות הפרי. נראה לאן זה יגיע.
תודה