09 אוקטובר 2014

פנקייק טבעוניים עם פצפוצי שוקולד

יום חג היום ורציתי להכין מאכל חגיגי ומיוחד

הכנתי ויצא מצוין.

משתפת אתכם במתכון:

חומרים
- כוס קמח
- כוס משקה סויה (או תחליף חלב אחר)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת אפיה
- 1/3 כוס שוקולד ציפס
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- כף קמח תפו"א
- 3 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה
- לערבב את כל החומרים מלבד השמן לטיגון
- להמתין חצי שעה
- לחמם מחבת 
- לשים מעט שמן
- בעזרת מצקת לשים תערובת במחבת.
- לאחר שמתקשה ומופיעות בועות קטנות, להפוך
- לאחר שהשחים משני הצדדים להוציא 
- לשמן את המחבת 
- לצקת עוד ולחזור על ארבעת הצעדים הקודמים

מה גודל הפנקייק וכמה פנקייקים?
תלוי במכיו, במי שאוכל ומה צרכיו.
האם יש מגבלה לכמות הפחמימות בארוחה ובכלל או שאין מגבלה.

חישבתי את כמות הפחמימות במתכון למי שצריך.
אני משתמשת בשוקולד ציפס 45% פולי קקאו. אני יודעת שיש באחוז יותר גבוה. יש בהם פחות פחמימות..

קמח: 91 גרם פחמימות
סוכר: 30 גרם פחמימות
קמח תפו"א: 10 גרם פחמימות
סויה: 10 גרם פחמימות
שוקולד ציפס 45 % פולי קקאו: 22 גרם פחמימות

סה"כ:  163 גרם פחמימות

כלומר, אם רוצים שכל פנקייק יהיה שקול לפרוסה לחם צריך להכין 9 פנקייקים.
אני הכנתי חמישה גדולים

כמובן שאפשר גם לשים פחות שוקולד ציפס או לשים פחות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה