24 יוני 2014

אבטיח - אסור או מותר

אין ספק שאחד מסממני הקיץ הוא אבטיח.

יש יועצי תזונה שאומרים לאנשים עם בעיות סוכר, לא לאכול אבטיח.
מה מיוחד באבטיח? למה הוא שונה מאפרסק? 
הרי כל פרי צריך לאכול בכמות מדודה,
המתאימה למנה פחמימה (15 גרם פחמימות).

נכון, אבטיח הינו פרי שאיכות הפחמימה שלא אינה טובה 
ולכן הוא נספג מהר בדם וגורם לעליה מהירה של רמת הסוכר בדם.
אבל יש עוד פירות כאלו.
אז מה הבעיה עם אבטיח? 
למה אומרים לנו לא לאכול אבטיח?

כוס וחצי אבטיח שקולים למנה פחמימה (15 גרם פחמימות).רוב הישראלים המצויים (כמוני),

חותכים פלח גדול של אבטיח ואוכלים אותו
או פשוט אוכלים קוביות מקערה מבלי לחשב את הכמות.
כמובן שקוביה מובילה לעוד קוביה ועוד קוביה...
מי חותך לקוביות ומכניס לכוס ומחשב כוס וחצי?
חותכים, אוכלים ונהנים.
כלומר, אבטיח הינו פרי שלא סופרים אותו אלא רק אוכלים אותו.

מכאן נובעת ההסתייגות.
מה גם שלאבטיח איכות הפחמימה לא טובה.
כמו שאומרים: "מים וסוכר".

מה בכל זאת עושים?
משפרים את איכות הפחמימה של האבטיח.

כידוע, חלבון ו/או שומן משפרים איכות פחמימה.

מכירים את המעדן של אבטיח עם גבינה בולגרית?
לא יודעת מי המציא אותו,
אבל בטוח שהוא לא הבין באינדקס גליקמי ובספיגה של פחמימות.
ממציא המעדן היה גאון באינדקס גליקמי בטרם זמנו (לא במדידת כמות).

לסיכום:
כוס וחצי אבטיח שקולים למנה פחמימה (15 גרם פחמימות).
 

יש להוסיף לאבטיח שומן ו/או חלבון.

ואיך מודדים כוס וחצי אבטיח?
חותכים חתיכה קטנה ומחלקים לקוביות קטנות.
ממלאים כוס וחצי ובודקים אם זה יותר מידי או פחות מידי.
ככל שהקוביות יהיו יותר קטנות,
יהיה פחות אויר ותרוויחו יותר אבטיח :-)

אין זה עונש תמידי.
זה רק לקבל מושג לגודל החתיכה המתאים.
בכל מקרה, יש לאכול את האבטיח עם שומן ו/או חלבון.

אם לא ניתן לשמור על העקרונות, (כמות ואיכות),
עדיף לא "להתעסק" עם אבטיח.

עוד על צריכה נכונה של פחמימות בכנס הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!

להתראות
איריס


שלך
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה