01 מרץ 2013

מתכון לאורז טעים. בריא וטעים מאד

מתכון מגוון וטעים לאורז.

מתקבלת תוספת צבעונית ומזמינה וגם טעמה ערב.
כמובן שאפשר להרבות בגיוון של תבלינים ושל תוספות.
גם מי שלא אוכל גלוטן, יכול לגוון בתוספות פחמימתיות מבלי להוציא הרבה כסף.
הילדים לא אוהבים אורז מלא: גם אורז בסמטי רגיל יותר טוב מאורז רגיל (גם מלא רגיל)

לפני ההכנה:
1. יש להשרות את האורזבמים לילה קודם או לפחות חמש שעות.

    לאחר ההשיה, לסנן את המים ולשטוף את האורז היטב. 
     תהליך זה משפר עוד יותר את איכות האורז.
2. לבשל את האורז בהרבה מים חמים ולסנן (כמו פסטה)
3. רצוי להוסיף מעט שמן כך שאיכות האורז תהיה  עוד יותר טובה  (אינדקס גליקמי נמוך).

מצרכים:
- כוס אורז בסמטי מלא מושרה במים לילה (לפחות 5 שעות). לשטוף היטב לאחר ההשריה
- בצל קטן קצוץ
- 3 כפות שמן
- חצי גמבה אדומה גדולה או גמבה אדומה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים מרוסקים
- 2 קישואים מרוסקים
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- כוס פרחי ברוקולי חתוכים קטן
- חצי כוס שעועית ירוקה חתוכה לטבעות של ס"מ
- חצי כוס שעועית צהובה חתוכה לטבעות של ס"מ
- כפית מלח
- פלפל שחור

אופן ההכנה
1. להרתיח סיר מים עם כפית מלח
2. להוסיף את האורז ולבשל עד שיתרכך (לא יותר מידי)
3. במחבת גודלה או סיר שטוח לאדות בשמן את הבצל הקצוץ עד שיצהיב
4. להוסיף את שאר הירקות ולאדות עוד 10 דקות
5. להוסיף את האורז ולתבל לפי הטעם

פחמימות / כמה לאכול למי שמחשב את כמות הפחמימות
אם לא מוסיפים את הירקות, 3 כפות אורז שקולות לפרוסה לחם (חצי כוס אורז מבושל = 15 גרם פחמימות).
במתכון הנוכחי, 5 כפות שקולות לפרוסה לחם (15 גרם פחמימות).


אני מוסיפה חופן עדשים מושרות במים (רצוי גם מונבטות).
איכות העדשים הרבה יותר טובה (אינדקס גליקמי).
לכן, אורז ועדשים טוב ובריא הרבה יותר

אפשרויות לגיוון
ככל שמוסיפים יותר ירקות לא פחמימתיים, אפשר לאכול יותר מהתבשיל ועדין לשמור על התפריט.
ירקות לדוגמא:
o גמבות בצבעים נוספים
o כרובית חתוכה
o כרוב קצוץ
o כולרבי
o פטרוזילה קצוצה
o שמיר קצוץ
o עלי סלרי קצוצים



עוד טיפים חשובים לחיים עם סוכרת במצבים מיוחדים כמו ארוחות חגיגיות.





להתראות
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה