25 אפריל 2012

סלט קינואה

סלט מדהים שהכנתי עכשיו.
מעולה לטבעונים וגם סוכרתיים יכולים להנות: שלושת רבעי כוס שקולים למנת פחמימה (פרוסה לחם רגיל)

מצרכים:
כוס גרגירי קינואה
כוס עדשים בכל הצבעים: אדומות, ירוקות, שחורות
3 כפות טחינה מוכנה או 2 כפות טחינה גולמית
חופן פטרוזיליה
שמיר
10 עלי בזיליקום
חצי כפית מלח

אופן ההכנה
1. להשרות במים את העדשים (רצוי כ-4 שעות קודם).
2. להרתים חסי סיר מים + כף מלח
3. להוסיף את הקינואה ולבדל כחצי שעה עד שתיפתח
4. לסנן ת הקינואה המבושל. להעביר לקערה
5. להרתיח חצי סיר מים + כף מלח
6. לבשל את העדשים עד שיתרככו
6.  לקצץ את הפטרוזיליה, השמיר והבזיליקום
7. להוסיף את העדשים המבושלים, הירק והתבלינים לקינואה ולערבב

טעים ביותר. עדיף פושר על קר.

בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה