האם גם לך חג השבועות נראה לבן ותמים?
מאכלי החג המסורתיים אינם מכילים בצקים מסורתיים ולכן נושמים לרווחה ומרגישים טוב. הרי אמרו לנו שזה בסדר למרוח גבינה על הלחם.
עוגות של שבועות מכילות כמות גדולה של גבינות, שמנת מתוקה, פודינג וניל, סוכר, קורנפלור ועוד.
בעיה נוספת היא כמות השומן והשפעותיו של זה:
1. השמנה פוגעת באיזון
2. גם אם מחשבים ויודעים כמה פחמימות במאכלים המיוחדים של החג, אסור לקחת אינסולין לכל המנה, מאחר וספיגת הפחמימות איטית בגלל כמות השומן.
להלן מספר דוגמאות לכמות הפחמימות במרכיבי מאכלי שבועות. אם אתם מכינים לבד תוכלו לחשב את כמות הפחמימות במתכון ובמנה:
סוג אחוז שומן כמות פחמימות באריזה
שמנת חמוצה - יוטבתה 15 8.4
מיכל קרטון - שמנת מתוקה 32 8
שמנת לבישול 10 10.75
גביע גבינת סקי 5 14.5
פודינג (80 גרם) 75
[לצערי הטבלה שכתבתי היתה מסודרת ויפה אך בתצוגה היא אינה כזאת.
מי שמעונים בטבלה מלאה יותר ומסודרת יכול לשלוח לי מייל : peleg.iris@gmail.com]
רוצים עוד עצות שימושיות וחשובות לחיים עם בעיות סוכר בכל מה שקשור לצריכה נכונה של פחמימות ובכלל?
הספר האינטרנטי "כלים שימושיים לחיים עם סוכרת"
יעזור מאד על כל בעיות הסוכר.
כדאי.
להתראות וחג שבועות שמח
איריס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה