02 אפריל 2011

מותר לנו עם סוכר ????


אני מקבלת מיילים רבים לאחרונה בהם הכותבים מתפלאים כיצד אני ממליצה על מתכונים עם סוכר בחוברת המתכונים שמורידים בחינם מהאתר שלי. הרי החוברת מיוחדת לאנשים עם סכרת.

סוכר אינו מומלץ בגלל כמות הפחמימות הרבה שבו (פחמימות בלבד) וגם בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה שלו.
את כמות הפחמימות עלינו לחשב בכל מקרה ולהתאימה לכמות שהדיאטנית אמרה שהרי פחמימות יש גם בקמח, אורז, תפו"א וכדומה.

-הדגש- ומה באשר לאינדקס הגליקמי הגבוה? -סדגש-

יש הבדל בין סוכר נקי בשתיה לבין סוכר במאפה או בתבשיל.
האינדקס הגליקמי של סוכר בשתיה גבוה מאד.
האינדקס הגליקמי של סוכר במאפה מושפע משאר המרכיבים: קמח, ביצים, שמן, אגוזים וכדומה.
האינדקס הגליקמי של סוכר בסלט מושפע משמן זית, לימון, אגוזים, מיונז וכמובן שאר המרכיבים.
כלומר, האינדקס הגליקמי של סוכר במאפים ותבשילים לא גבוה כל-כך אך חשוב לחשב את הכמות הנאכלת.

להלן ציטוט מתוך מאמר של מיכל גילאון, דיאטנית קלינית באתר של שרותי בריאות כללית:
"פעם האמינו כי אכילת סוכר מעלה במהירות את רמות הסוכר בדם. היום המומחים סבורים שניתן לאכול מזון שמכיל סוכר כל עוד מחשיבים אותו בתכנון הארוחה כפי שעושים לגבי כל פחמימה אחרת"

ביום שלישי יערך מפגש אינטרנטי מענין בו אארח את איתם ישראלי. מומלץ מאד להקשיב ולשאול שאלות.
איתם - ספורטאי ויזם עיוור, שלמד לראות יותר – הרבה יותר – מאז היום בו התעוור, והגיע להישגים יוצאי דופן בספורט העיוורים בארץ ובעולם.
כדאי לנו, הסוכרתיים, לשמוע סיפורים על מיקרים של אנשים שיכלו למרות המציאות. הכל עינין של החלטה. הכל תלוי בנו. מומלץ להשתתף ולשאול שאלות.

איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה