03 מרץ 2012

ארוחה משפחתית

היום ארחתי 18 איש לארוחת יום ההולדת של בני.

מאחר והוא טבעוני, החלטתי לשמח אותו והחלטתי על ארוחת צהריים צמחונית, שהיא טבעונית ברובה.

אחת האורחות לא אכלה גלוטן, כל שהתפריט היה צריך לענות על שלוש דרישות:
- מתאים לאנשים עם סוכרת
- מתאים לאנשים טבעוניים
- מתאים לאנשים שלא אוכלים גלוטן

ובכן, שיניתי חלק מהמתכונים הטבעוניים כך שיהיו ללא גלוטן. לדוגמא את הצילי עשיתי עם עדשים במקום עם סייטן, את הפשטידה עשיתי עם קמח תירס במקום עם קמח רגיל.
הגשתי שני קישים שהכילו גלוטן ולא היו טבעוניים.
אך השתדלתי שיהיה לכולם הרבה אוכל.

בקינוחים היו הרבה פחמימות, אך אני כבר יודעת לתכנן מה לקחת וכמה אינסולין לקחת.
מודה, גם תיקנתי אחרי שעתיים וארבע שעות, אך היה שווה.

כלומר, תכננתי את הארוחה עבורי אבל גם עבור אחרים. עם קצת מחשבה, זה אפשרי.
כל אחד מצא מה לאכול וכולם נהנו מהארוחה המיוחדת ובעיקר מהאוירה הנעימה.

זה בדיוק מה שאני מסבירה בכנס "חיים טובים עם סוכרת".
אפשר להסתדר בכל מצב.
החשוב הוא לצרוך פחמימות בצורה נכונה.

להתראות
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה