26 יולי 2009

ריבה ללא סוכר וריבה ללא תוספת סוכר

ישנם מספר סוגים של ריבות .
אציין שני סוגים עיקריים שחשוב לנו, המתוקים, להבין:
קונפיטורה - ריבה המכילה חתיכות פרי (מעל 60% פרי)
ריבה רגילה - ללא חתיכות פרי ( 35% פרי)

מההגדרות ניתן להבין כי
 ריבה ללא סוכר יכולה להכיל כמות משתנה של פחמימות (וגם הרבה מאד) 
מאחר והפרי עצמו מכיל הרבה פחמימות. 

כלומר כשרואים על המדפים במרכולים "ריבה ללא סוכר" יש לבדוק היטב את כמות הפחמימות בטבלה. 
אני משתמשת בריבות של סן-דלפור אך בכל 100 גרם כ-60 גרם פחמימות וכ-171 גרם בכל הצינצנת וכן המון חתיכות פרי.
אם כבר אז כבר - אם אני מרשה לעצמי ריבה, לפחות להנות כמו שצריך. 
אני מחשבת זאת ככפית למנה לפחמימה(15 גרם פחמימות). 
ריבה כזאת היא פיתרון מעולה לנפילת סוכר: פרוסה לחם מחיטה מלאה + כף ריבה.

כמובן שככל שיש פחות פרי בריבה, אפשר להפחית את כמות הפחמימות. 
ניתן למצוא על המדפים ריבות של מרמולייט המכילות הרבה פחות פחמימות אך מדובר בג'לטין בשלל צבעים.

ואיך מכינים ריבה ללא סוכר לבד?
כמובן שהדבר משתנה יחסית לאחוז הפרי.
בחיפוש באינטרנט ניתן למצוא מתכונים לשני הסוגים.

חשוב לזכור כי קשה לאמוד כמה פחמימות יש בכל כף ריבה. מדובר בניסוי וטעיה. התחילו בכף, מדדו את רמת הסוכר אחרי שעתיים ונסו להעריך האם זה יותר מפחמימה או פחות מפחמימה. חשוב לזכור שחיי המדף של ריבה כזאת מאד קצרים וכדאי להחזיקה בקרור.

למתכונים מגוונים לבעיות סוכר ושמירה על בריאות לכל המשפחה
 יש ללחוץ ==>כאן

להתראות
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה