09 יולי 2009

עוגת שוקולד מקמח מלא



הערות:
1. את העוגה הזו נהגתי להכין בימי ההולדת של ילדי. עם קמח רגיל ושוקולד מריר רגיל, זהו מתכון מנצח. מאד פשוט ומהיר והעוגה נטרפת.
2. העוגה משתבחת עם הזמן. ביום הראשון היא טובה. ביום השני מעולה וכן הלאה
3. החומרים המפורטים מתאימים ל-2 תבניות אינגליש קייק (אורך 28 ס"מ כל אחת)
4. בשתי תבניות אלו 26 פרוסות ברוחב 2 ס"מ כ"א. בכל פרוסה מנת  1 פחמימה (15 גרם פחמימות)
5. לא ניסיתי להפחית את כמות הסוכר בעוגה ולהמירו בממתיק סוכרהלוז. ניסוי מעניין
6. בחרתי בעוגה הנעשית משמן ולא עם חמאה או מרגרינה כדי להפחית את כמות השומנים המוקשים בה. כפי שסיפרתי בפוסט על בית בריא, נושא הבריאות חשוב לי מאד.
7. תבניות טפלון או תבניות חד פעמיות אין צורך לשמן.
9. אני אפיתי את העוגה בטוסטר אובן.
10. את המתכון המקורי של הציפוי מכינים עם 50 גרם מרגרינה. שוב אני ממירה זאת ברבע כוס חלב כדי לחסוך שומני טראנס
12. אם מכינים את העוגה עם קמח מלא מרטיבים אותה עם שלושת רבעי כוס נוזלים. אם מכינים את העוגה עם קמח לבן מרטיבים אותה עם חצי כוס כוס נוזלים.

חומרים:

העוגה עצמה
===========
- כוס וחצי קמח מלא
- 1 כף אבקת אפיה
- כוס סוכר
- 3 ביצים
- 3 כפות קקאו
- שלושת רבעי כוס חלב או תחליף חלב
- חצי כוס שמן
- תמצית וניל

חומרים להרטבה
============
- מבוגרים
שליש כוס חלב או תחליף חלב
שליש כוס מים
כף סוכר

- ילדים
שליש כוס חלב
שליש כוס מים
כף סוכר
תמצית וניל

חומרים לציפוי
========
- 100 גרם שוקולד מריד 85% קקאו
- 1 כף סוכר
- רבע כוס חלב
- טיפות ממתיק (אני השתמשתי בסוכרה דיאט) לפי הטעם

הוראות הכנה
- לחמם את התנור ל-180 מעלות
- לערבב את כל החומרים ולשפוך לשתי התבניות אינגליש-קייק כל תבנית אחרת.
- לאפות כחצי שעה עד שהקיסם יבש
- לערבב בכוס את החומרים להרטבה 
- להרטיב את העוגה בעזרת כף
- לחכות שהעוגה תתקרר.
- להמיס את השוקולד עם שאר חומרי הציפוי
- למרוח על העוגה

אם מחלקים את העושה ל-28 מנות (14 בכל תבנית אינגליש-קייק), 
 כל פרוסה שקולה למנה פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם)


עוד מתכונים בחינם לגיוון התפריט ושמירה על הבריאות.
לגישה למתכונים בחינם  יש ללחוץ ==> כאן.

בתאבון ולהתראות
איריס 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה