24 יולי 2009

שוקולד


מי לא אוהב לאכול שולקולד ולנו המתוקים מתגברת התשוקה לשוקולד כשאומרים לו שאסור. נכון, שמזמן הפסיקו להגיד לסוכרתיים אסור אלא מותר אך במידה ובזמן הנכון. בדיוק מאותה הסיבה אני לא אוהבת שוקולד ללא סוכר. כבר כתבתי בעבר על מאכלים ללא סוכר וכיצד קל להיות מוטעים מזה. בנוסף השינוי הקטן בפחמימות מוחלף בשומנים מוקשים שאינם בריאים. גם כך יש לנו סיכון לבעיות לבביות. מב זה יעזור שנשפר במעט את רמת הסוכר בדם (אם בכלל) אך נפגע בהרבה ברמת השומנים בדם.
שוקולד הוא דוגמה מעולה של פחמימה בעל אינדקס גליקמי נמוך בגלל השומן שבקקאו. זאת הסיבה שלא מומלץ לאכול שוקולד בזמן נפילת סוכר. אין בעיה לאכול 4 קוביות (שורה) של שוקולד. כמות הפחמימות הולכת ופוחתת בשוקולד מריר. ככל שאחוז הקקאו עולה כמות הפחמימות יורדת. להלן מספר דוגמאות:

שוקולד חלב של עלית:
64 גרם פחמימות ל-100 גרם

שוקולד מריר 60% קקאו של עלית:
49 גרם פחמימות ל-100 גרם

שוקולד מריר 60% קקאו של ורד הגליל:
52 גרם פחמימות

שוקולד מריר 70% קקאו של ספלנדיד:
47 גרם פחמימות

שוקולד מריר 70% קקאו של Lindt:
33 גרם פחמימות

שוקולד מריר 85% קקאו של Lindt:
19גרם פחמימות

שוקולד מריר 70% קקאו של Cote D'r:
33 גרם פחמימות

שוקולד מריר 85% קקאו של Cote D'r:
19גרם פחמימות

נכון שהשוקולד המריר של 85% הרבה יותר מריר, אך אם משתמשים בזה לאפיה או בישול ניתן להוסיף טיפות ממתיק במקום סוכר ובכך לחסוך פחמימות רבות. כבר שמעתי תגובות מכמה שאוהבים אותו מאד מאד. שווה לנסות.


טיפים נוספים לחיים טובים עם סוכרת במפגש הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!


איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה