08 יולי 2009

עוף עם אורז וגריסי פנינה - ארוחה שלמה ומהירה

בפוסט הקודם כתבתי על בית בריא. רבים חושבים שבית בריא מצריך הרבה עבודה והכנה ארוחה בריאה היא בהכרח מסובכת וארוכה. 
לכן, ברצוני ללמד היום מתכון מהיר ובריא של ארוחה שלמה של עוף, אורז, ירקות. רק סלט נשאר להכין בזמן שהעוף מתבשל או נאפה.

הערות:
- לגריסי פנינה אינדקס גליקמי יותר נמוך מאשר לאורז מלא. לכן, לעירבוב של גריסי פנינה ואורז מלא מספר יתרונות: הוא אהוב יותר על ילדים, הוא מוריד את האינדקס הגליקמי של האורז.
- חישוב כמות ההגשה של האורז המעורב זהה לאורז רגיל: חצי כוס = 3 כפות = מנה פחמימה = 15 גרם פחמימות
- אפשר להכין את המתכון בתנור בתבנית אפיה המכוסה בנייר אלומיניום. לאחר שעתיים יש להסיר את נייר האלומיניום ולהשחים כ-10 דקות 


מצרכים:
- עוף שלם חתוך לשמיניות
- בצל
- 1 כף שמן
- 1 כוס אורז מלא עול
- 1 כוס גריסי פנינה
- מלח, פילפל שחור, פפריקה מתוקה (תבלינים לפי הטעם)
- שלש כוסות מים

אופן ההכנה:
- לקצץ את הבצל לקוביות
- להשחים במחבת את הבצל וכף השמן
- להוסיף את האורז וגריסי הפנינה ולערבב מעט
- להוסיף מים ואבקת מרק ולהשאיר על האש כ-15 דקות
- לשטוף את העוף ולסדר בסיר שטוח או תבנית אפיה
- לשפוח את תערובת האורז לסיר או התבנית עם המים
- לסדר את חתיכות העוף על האורז ולתבל
- להוסיף עוד חצי כוס מים אם כל המים נספגו
- לכסות את הסיר או התבנית ולהעמיד לבישול לשעתיים

הצעות לגיוון:
- כדי להפוך את המתכון לארוחה מלאה, אני מוסיפה ירק: רבעי קישואים, רבעי גזרים, פרחי ברוקולי, פרחי כרובית, כלרבי, חתיכות סלרי עלים, חתיכות שורש סלרי
מפזרת הכל על העוף. יש לקחת בחשבון שירק מוציא נוזלים בצמו ולכן לא להרבות בכמות המים. לעשות זאת בהדרגה
- אפשר להוריד את העור מהעוף ולחסוך בשומנים מהחיי. טעים מאד גם כך.

בזמן שהעוף מתבשל או נאפה אפשר להכין סלט טעים וכמובן טחינה בריאה.



טיפים נוספים לחיים טובים עם סוכרת במפגש הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!


בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה