21 נובמבר 2015

סוכרת והתאמה אישית

אנו או בן משפחתינו אובחן בבעית סוכר והופננו אל יועץ תזונה (דיאטן או דיאטנית).
הם מוציאים פתק מהמגרה המתאים לסוכרת ועושים מעט שינוים שיתאים למצבינו הבריאותי והתזונתי.
אולי אנחנו גם צמחונים או רגישים לגלוטן או יש לנו שומנים בדם ועוד.

הדף כולל רשימה של פחמימות העדיפות לצריכה:
בטטה, אורז מלא, חומוס, קינואה, שעועית, לחם מלא קל ועוד.
כל ה"מלאים".

רבים חוזרים מדיאטנית (לפעמים מומחית לסוכרת) ומספרים לי שנשארו רעבים.
זאת מאחר והדיאטנית לקחה מינימום סיכונים מאחר וחסרים לה מספר פרמטרים:
- אין לה יכולת לדעת כמה פחמימות אפשר לאכול בארוחה והיא נותנת את המינימום האפשרי במינימום סיכונים
אין לה יכולת לדעת מה הבדלי תינגודת האינסולין ביממה
אין לה יכולת לדעת איזו פחמימה מתאימה יותר או פחות
אין לה יכולת לדעת אילו צרופים מתאימים

מערכת הבריאות אינה מקצה לה מספיק פגישות כדי לעשות את ההתאמה הזאת.

כדי לחדד את הבעיתיות בדף אחד שמתאים לכולים, התפרסם היום מחקר שנעשה במכון ויצמן.
במאמר כתוב כי: "מאכל שמקפיץ את הסוכר לאדם אחד לא ישפיע על אדם אחר".


כלומר, צריכה של פחמימות מלאות אינה מבטיחה דבר.
תלוי בצרופי המזון, השעות, סדר היום ועוד.

תוכנית הליווי שלי עושה התאמות כאלו ועוד:

בתוכנית הליויי עושים:
התאמה של התפריט: סוג המזון, הצרופים, הכמויות ועוד
שילוב נכון של הטיפול התרופתי שניתן ע"י הרופא/ה (אינני משנה טיפול תרופתי)
שילוב הארוחות בסדר היום
תכנון והתארגנות במצבים ציוחדים
ועוד

והכל בעזרת השיטה שפיתחתי "חיים טובים עם סוכרת" מניסיוני האישי
של התמודדות רבת שנים עם סוכרת ועבודה עם מאות ואלפי לקוחות מרוצים.

מזמינה גם אותך להישתלב בהתאמה אישית של הסוכרת בחיי היומיום.
הגיע הזמן לנהל את הסוכרת.

איריס







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה