18 דצמבר 2010

חמין לשבת וסכרת

כולם הודיעו כי יגיעו לשבת וזו הזדמנות לארוחה משפחתית חגיגית.
החלטתי להכין חמין לשבת. גם מהיר, גם חגיגי וגם טעים.

מה בסיר:
- אוסף של קטניות: שעועיות מכל הסוגים, חומוס והרבה גריסי פנינה
- תפוחי-אדמה
- בשר
- שוקיים של הודו

כמה קל להרתיח הכל ולשים בתנור מבלי לעבוד קשה מידי.

מה הבעיה:
ארוחת צהריים המתבססת על חמין הינה מרובה בפחמימות ולא טובה עבורי!!!
אנשים עם סוכרת לא צריכים להימנע ממאכלים כאלו. צריכים רק לדעת איך להתנהג כדי לשפר את המצב.

מה עושים:
את ארוחת הצהריים לא ביססתי על חמין. החמין היה חלק מהארוחה.
מה הכנתי לארוחה:
- מרק ירקות שהכנתי לארוחת שישי
- סלט שומר, סלט סלק (שנייהם עם שמן זית ולימון)
-חמין
-טחינה

התחלתי בהרבה ירקות ועברתי לחמין. לקחתי שוק של הודו ותפו"א. למעשה תכננתי לקחת גריסים, שהן בעלות אינדקס גליקמי יותר נמוך.
אבל, הפעם התחשק לי תפו"א חום ורך.
לשם כך הכנתי מראש טחינה. אם אוכלים את תפו"א עם טחינה, האינדקס הגליקמי שלו יורד.
מה גם שאכלתי סלטים שיש בהם שמן זית ולימון.

לכן חשוב ללמוד את כללי האינדקס הגליקמי וללמוד כיצד לשנות אותו לטובתינו. בנוסף, חשוב לא לבסס את הארוחה על פחמימות כגון חמין. מנות אלו הן חלק מהארוחה אך לא עיקר הארוחה.

כמה לאכול:
תפוח-אדמה בגודל בינוני שקול למנת פחמימה
חצי כוס קטניות שקולה למנת פחמימה
כמה מנות פחמימה אפשר לאכול בארוחה? הכל בהנחיית הצוות הרפואי

בתאבון
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה