13 ינואר 2015

מידע חשוב על מתכונים

כדי לאפשר שימוש יעיל במתכונים, 
אני רוצה להזכיר ולהדגיש מספר עובדות חשובות:
1. כוס כיחידת מידה - יש להישתמש בכוס קטנה או כוס חד פעמית (180-200 מ"ל)
     ולא בכוס מדידה סטנדרטית (220-240 מ"ל)
2. תפו"א - תפוח אדמה קטן מכיל מנת פחמימה אחת.
    תפוח אדמה בינוני מכיל כשתי מנות פחמימה.
3. תירס - בתירס לייט/ללא סוכר יש חצי מכמות הפחמימות מבקפוא.
               חישוב הפחמימות במתכונים שיש בהם תירס מתיחס לתירס לייט/ללא סוכר ולא לקפוא.
3. תפריט וגיוון - חשוב לגוון את האוכל אבל חובה לשמור על כמות הפחמימות בכל ארוחה,
    על פי התפריט שניתן לנו ע"י הצוות הרפואי.
    הבסיס לחישובי כמויות הפחמימות הוא מנת פחמימה המוגדרת כ-15 גרם פחמימות.
    להלן מספר דוגמאות למנת פחמימה:

-          פרוסה לחם
-          2 פרוסות לחם קל (סטנדרטיים ולא הגדולים כגון לחם הולנד, שוודי ועוד)
-          אגס, אפרסק, תפוח קטן (בכל הצבעים)
-          חצי כוס אורז, פסטה, קוסקוס, קינואה, כוסמת או גריסי-פנינה מבושלים
-          תפוח אדמה קטן, בטטה קטנה
כלומר, אם בתפריט רשום לאכול בארוחת ערב פרוסת לחם,
אפשר להחליף אותה במנת פשטידה שמכילה 15 גרם פחמימות.
או אם רשום לאכול פרי בארוחת ביניים, אפשר להחליפו בפרוסה עוגה המכילה 15 גרם פחמימות.
יש להקפיד על החלוקה למנות כפי שמתואר.
מתכונים שמצוין בהם מספר הפחמימות בכל המתכון אך לא במנה,
יש לחשב את הכמות בהתאם לגודל המנה כחלק יחסי מהכמות הכוללת.
להתראות ובתאבון
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה