14 דצמבר 2014

חנוכה ובריאות

בחג החנוכה אנו מציינים את נצחון היהודים את היוונים.

אבל למה לפגוע בבריאות ולתת ליוונים לנצח?

מזמינה אתכם לציין את הניצחון תוך שמירה על הבריאות.

מה אני מציעה:
- ציינו את הנוכה בהדלקת נרות ואכילת לביבות אפויות מירקות
- הרשו לעצמכם שתי סוגניות מיני ללא אבקת סוכר, ריבה או ציויים אחרי (חשוב לכל בני הבית)
- החליטו מראה היכן מתכבדים בסופגניות

הצעה למתכון ללביבות טעימות ובריאות:

מצרכים:
- 2 גזרים
-  בצל בינוני
- רבע כרוב
- קולרבי
- חצי כוס קמח
- 2 בייצים
- מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלזיום
- לרסק את כל הירקות
- להוסיף את הקמח, הבייצים והתבלינים
- לערבב את כל העיסה
- לסדר כל תבנית לביבות
- לשים בתנור למשך רבע שעה עד שהלביבות מתקשות מעט וןמשחימות

אין צורך לטגן ולא להעמיס את המתכון בפחמימות לא בריאות כמו תפוחי אדמה.

כמובן שגם לביבות תפוחי אדמה אפשר לאפות ולא לטגן.

עוד הצעות לצרכים מיודים:
לטיבעונים ולרגישים לבייצים:
- ניתן להחליף את הבייצים בכף אבקת אפיה, כף חוצץ תפוחים וכף עמיל תפוחי אדמה (הרבה פעמים נקרא קמח תפוחי אדמה) - potato strach

לרגישים לגלוטן
החליף את הקמח בקמח תירס או קמח חומוס או קמח ללא גלוטן אחר.

עוד מתכונים לסוכרתיים להורדה בחינם?
להורדת המתכונים בחינם יש ללחוץ כאן.

חג שמח ובריא,
בתאבון
איריס




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה