31 אוקטובר 2012

גם טעים וגם בריא? לא יכול להיות

נתקלתי במאמר שבו כתוב שרוטב סויה נמנת עם 10 המזונות הנפוצים שאינם בריאים.

מה לעשות אם תכננתי להכין מוקפץ ויש בו רוטב סויה?
איך בכלל אפשר להכין מוקפץ בלי רוטב סויה?

ובכן מסתבר שאפשר.

מצרכים
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- בצל יבש בינוני
- 1 קולרבי
- 3 גבעולי סלרי (ללא העלים)
- 2 גמבות אדונות
- חצי כפית מלח
- 4 שיני שום קצוצים
- 3 כפות שומשום קלוי
-4 כפות שמן

אופן ההכנה
1. לחמם במחבט גדול ושטוח את השמן
2. חתכתי את הירקות (ארוכים כמובן).
3. להקפיץ אותם במחבט כרבע שעה. (עד שיתרככו אבל לא יותר מידי)
4. להוסיף את המלח (כנראה שפחות מברוטב סויה)
5.. להוסיף את השום והשומשום לשיפור הטעם..

יצא טעים. הופתעתי.

כמובן שאפשר להוסיף עוד ירקות שלא היו לי בבית:
כרובית, כרוב, ברוקולי,  שורש סלרי, שעועית דקה ועוד
 
לא סתם נאמר:
אם יש רצון יש גם דרך. עובדה מצאתי איך ואפילו טעים.

כך למדתי לאפות לטבעוני שלי עוגות טעימיות ביותר ללא ביצים.
מאחר ויש לי סוכרת  למדתי איך להכין מאכלים טעימים שאינם מפוצצים בסוכרים ובפחמימות אחרות.
אוכל בריא וגם טעים.
אני גאה להכריז שבהחלט הצלחתי לחשוף את ילדי לאוכל בריא.
אין זה אומר שמחוץ לבית הם לא אוכלים גם דברים אחרים.
אבל בבית הם אוכלים בריא.
כמובן שהם אוכלים יותר פחמימות וסוכרים ממני ומי שאינו טבעוני אוכל גם בשר, ביצים ומוצרים חלב.

בתאבון
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה